joi, 30 aprilie 2020

Jurconi Petrică 1861 – 1933, din Fârdea




Fratele Petrică Jurconi s-a născut în anul 1861 în localitatea Fârdea, Severin.
A auzit Evanghelia de la un frate baptist german, la uzina din localitatea Nădrag. În anul 1900 a fost botezat în localitatea Fârdea, împreună cu alți 4 candidați.
În ziua de 29 iunie 1906, familia fratelui Jurconi merge în localitatea Curtea, în apropiere de Făget, ca să predice Evanghelia. Familia a fost arestată și interogată. După ce au fost puși în libertate, frații cântau și predicau, iar 12 persoane și-au predat viața Domnului.
La Conferința de la Lugoj, ținută în zilele de 15 – 17 august 1917, fratele Petrică Jurconi a fost văzut ca un frate care poate ajuta lucrarea Domnului.
Pe lângă faptul că a fost un bun slujitor, fratele a fost și harnic, lucrând pentru extinderea Împărăției lui Dumnezeu.
În revista „Farul Mântuirii” din anul 1929, fotografia fratelui Petrică Jurconi este pusă alături de alți înaintași, precum Vasile Berbecar, Gheorghe Slăv și alții.
Soția fratelui se numea Elisabeta, născută în anul 1864, botezată într-o zi cu soțul ei, fratele Petrică și a trăit până în ziua de 09 aprilie 1947.
În ziua de 31 martie 1933 fratele Petrică Jurconi este chemat acasă de Dumnezeul cerului în care s-a încrezut. Serviciul de înmormântare a fost oficiat de fratele Ioan Covaci, ajutat de frații: Emilian Ardelean, V. Lăzărescu, I. Trâmbiță. A cântat muzica instrumentală din Sintești, corurile din cercul Fârdea.
 Surse:
Alexa Popovici
Ioan Bunaciu
Farul Creștin
Farul Mântuirii
Pacea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu