joi, 7 ianuarie 2021

Florea Constantin 1890 – 1946, din Solca-Bucovina

 


Fratele Florea Constantin s-a născut în ziua de 29 aprilie 1890 în localitatea Solca-Bucovina, județul Rădăuți. Părinții se numeau Mihail și Catarina, de religie greco-ortodoxă și de naționalitate română.

Studiază 4 clase primare și face cursuri biblice pentru predicatori.

În anul 1912 este recrutat ca soldat la Cernăuți, Bucovina, încorporat la vânătorii de munte,  participă la Primul Război Mondial unde este rănit și lăsat la vatră ca invalid de război, cu gradul de caporal.

În ziua de 20 iulie 1918 în localitatea Groși din județul Bihor, se căsătorește cu Ama,  născută Domocoș, în anul 1889 și Domnul le dă 3 copii.

Aude Cuvântul Domnului și se hotărăște să-l urmeze pe Domnul Isus în apa botezului și în ziua de 1 septembrie 1919 este botezat.

Având dar de la Dumnezeu de a predica, frații, din Comunitatea Creștină Baptistă Bihor, îl ordinează ca predicator în anul 1927 pentru Bisericile Creștine Baptiste din Luncșoara, Aleșd și Huedin, care cuprindea 26 de bisericii. Cercul de activitate avea un număr de 800 membrii. Fratele locuia în localitatea Luncșoara, județul Bihor, unde Biserica Creștină Baptistă a fost formată în anul 1912.

În anul 1940, după ocuparea de către Ungaria a Ardealului de Nord, Comunitatea Creștină Baptistă este reorganizată și fratele Florea Constantin este ales ca membru în comitet.

În anul 1946, la vârsta de 56, de ani Domnul își cheamă slujidorul rănit și invalid de război, dar foarte brav și harnic pe ogorul Evangheliei Domnului nostru Isus Cristos.

Fratele păstor Jolțea Florian, a condus serviciul de înmormântare, iar fanfara din Biserica Creștină Baptistă din Vad a cântat spre slava Domnului și l-a condus pe fratele până la locul de odihnă.

 

Surse:

Otniel-Laurean Vereș

Arhive

Îndrumătorul Creștin Baptist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu