joi, 14 ianuarie 2021

Revista „Arhiva Baptistă” Nr. 6/decembrie 2020, vă așteaptă


Harnici și hărăziți de Dumnezeu cu darul de a scrie, despre fapte petrecute în poporul baptist, colectivul redacțional al publicației „Arhiva Baptistă”, vine înaintea noastră cu un nou număr.

Revista are titlul „Cultivarea muzicii la baptiști” și este un adevăr, pentru că baptiștii au avut un program de acțiune prin care educau întreaga frățietate în taina maiestoasă a muzicii. La începutul secolului XX, anul 1900, nu era un lucru de apucat să dezvolți formațiuni corale între români, când cei mai mulți oameni nu știau să citească, nu știau să scrie și să vii cu pretenția să faci un lucru de calitate, cântând după notă și pe voci.

Baptiștii au învățat să citească, ca să se adape din Izvorul nesecat al Cuvântului lui Dumnezeu, au învățat să scrie, pentru ca apoi să poată scrie și să noteze lucrurile pe care le învățau, să le mai repete și să își scrie poezia pe care o auzeau în vreo biserică, să o poată memora și au învățat cu drag notele muzicale, ca să cânte la o cotă înaltă cântările lui Dumnezeu.

Recomand revista cu plăcere și nu vei regreta când o vei achiziționa și citi, vei vedea o lume despre care nu ai știut sau ai știut cu totul altfel despre poporul baptist. Abonează-te, pentru că frații o să ți-o trimită la timp și vei fi informat constant despre o lume care a apus, dar a avut valori și are și azi.

Bunul Dumnezeu să fie slăvit în veci și îl rog să binecuvânteze atât pe cei ce se trudesc să culeagă informații, cât și pe cei ce citesc, dar și pe dumneata cititorul meu drag.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu