joi, 21 ianuarie 2021

Gherzan Carol 1896 - ? din Zalău

 


Fratele Gherzan Carol s-a născut în anul 1896 în localitatea Zălau (Zalău), județul Sălaj. Părinții se numeau Gheorghe și Maria,  de religie greco-catolică și naționalitate română.

În anul 1918 primește pe Domnul Isus în inimă și este botezat, pentru a împlini porunca Domnului: „ Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit, iar cine nu va crede va fi osândit.” (Marcu 16:16)

În anul 1918 este recrutat de Centrul de Recrutare Sighetu Marmației și satisface serviciul militar la Regimentul 81 Infanterie.

În ziua de 10 martie 1932 se căsătorește cu Maria, născută Ghiroti și Domnul le dă o fată.

În ziua de 2 iulie 1932 fratele Gherzan merge cu frații: Nicolae Miclăuș și Buda Ioan, în localitatea Orașu Nou din județul Satu Mare, ca să se întâlnească cu secretarul general al Uniunii, Ioan Ungureanu. Acesta venea să se întâlnească cu domnul prim pretor, pentru a discuta despre cazul de persecuție din localitatea Comârzana.

A fost fondatorul Bisericii Creștine din Satu Mare, în casa dumnealui se aduna lumea și el predica Evanghelia. Frații din jur, văzând că are dar de la Domnul de predicare, îl propun să fie ordinat, lucrare care  are loc în 1933.

Este ordinat pentru Biserica Creștină Baptistă din Satu Mare.

În ziua de 23 martie 1938, Biserica Creștină Baptistă din  Satulung, îl alege pe fratele Gherzan Carol conducător al adunării, iar soția fratelui, Maria, este aleasă casieră și învățător la școala duminicală.

Dacă are cineva date noi, le aștept, să completez biografia fratelui Gherzan Carol.

 Mulțumesc.

Surse:

Ioan Bunaciu

Arhive

Glasul Adevărului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu