duminică, 1 ianuarie 2023

Mesajul de Anul Nou trimis de Tomás Mackey, Președintele Alianței Mondiale Baptiste

 


Acest mesaj acum a sosit și doresc să-l fac cunoscut tuturor fraților mei, prietenilor iubitori de istorie baptistă.

Să începi un nou an cu certitudini, este o modalitate bună de a începe. Pe măsură ce începem anul 2023, putem împărtăși mai multe certitudini.

 

I. Putem începe anul 2023 cu certitudinea că Dumnezeu își arată profundă imediatitate cu toate ființele umane, indiferent de situația lor. Isus este Dumnezeu cu noi.

 

Dumnezeu este aproape de toată lumea, fără excludere. Dumnezeu este aproape de cei suferinzi, persecutați, disperați, răniți, marginalizați, slabi și o face cu intenția de a le face bine, de a lucra pentru mântuirea lor și de a-i binecuvânta. Această certitudine că Dumnezeu lucrează în lume cu o asemenea dragoste, este cea mai mare speranță pe care o putem împărtăși în societatea noastră.

 

II. Putem începe anul 2023 cu certitudinea lui Dumnezeu care lucrează prin iubirea, dreptatea, bucuria, pacea, răscumpărarea, sfințenia, libertatea, adevărul.

 

III. Putem începe anul 2023 cu certitudinea că Dumnezeu invită oamenii și comunitățile să trăiască viața cu intenționalitate sănătoasă, alăturându-se lucrării Sale.

 

Viața umană este un instrument pe care Dumnezeu îl folosește într-un mod uimitor.

 

IV. Putem începe 2023 cu certitudinea că Isus își provoacă biserica la misiunea de a face ucenici pentru El.

 

Biserica și creștinii au provocarea de a învăța să trăiască zilnic așa cum ar trăi Isus, dacă ar fi în locul lor.

Acest lucru este posibil pentru că avem certitudinea că slujirea Duhului Sfânt le amintește ucenicilor de tot ceea ce însuși Isus îi învață.

 

V. Putem începe anul 2023 cu certitudinea invitației lui Dumnezeu de a gândi orice este adevărat, nobil, drept, pur, drăguț, admirabil, excelent sau demn de laudă.

 

Această invitație a lui Dumnezeu provoacă fatalismul care închide orice încredere în viitorul viitor și este, în același timp, un „nu” tipului de încredere care devine insensibilă la tensiunile, durerile și anxietățile prezentului.

 

VI. Schimbările personale și structurale pe care aceste certitudini le pot genera în societate în ansamblu, sunt incredibile.

 

Mai întâi trebuie să descoperim nevoia unei purificări a noastră ca și creștini și a bisericilor și instituțiilor noastre creștine. Putem slăbi rolul de sărare și de iluminare lăsat de Hristos Bisericii. Dar nu trebuie să fie întotdeauna așa. Este posibil să-l depășești.

 

VII. Aceste certitudini, pe măsură ce începem 2023, sunt o motivație pentru a oferi un răspuns voluntar și intenționat la domnia lui Dumnezeu asupra noastră.

 

Răspunsul nostru față de Dumnezeu și certitudinile pe care le produce, trebuie să se nască dintr-o atitudine umilă, plină de o viață de rugăciune și din dorința de a sluji cu toată ființa noastră misiunii pe care Dumnezeu însuși ne-o încredințează.

 

În numele Alianței Mondiale Baptiste – familia voastră baptistă din lume – ne rugăm să trăim cu toții anul 2023 cu multă semnificație și plinătate a lui Dumnezeu.

 

„... singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, fie slava, măreția și puterea prin Isus Hristos, Domnul nostru, înainte de toate veacurile, acum și în vecii vecilor! Amin.”

 

 

Pr. Tomás Mackey

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu