sâmbătă, 12 octombrie 2019

Cuibuș Simion 1873 - ? din Măcicașul Unguresc



Fratele Cuibuș Simion se naște în ziua de 3 august 1873 în localitatea Măcicașul Unguresc, județul Cojocna. Numele părinților: Cuibuș Vasile și Barz Nastasia.
Face 6 clase primare în comuna natală, cunoscând limba română și cea maghiară.
Este încorporat la Regimentul 51 din Cluj.
Se căsătorește cu Bochiș Ana și Domnul le dă următorii copii: Raveca, Teodor, Maria, Anica, Rozalia.
Acceptă pe Domnul Isus în viața sa și este botezat de fratele Cornea Mihai în anul 1911, în localitaea Mera, din județul Cluj.
În anul 1918 este ordinat ca predicator.
Printr-o decizie din 27 aprilie 1926 a Pretorului Plasei Borșa, fratele Cuibuș Simion trebuie să plătească o amendă de 100 de lei și 2 zile de închisoare. Motivul pedepsei era că s-au adunat în casa lui Câmpan Vasile,  pentru a ține adunări baptiste, deși nu aveau autorizație de funcționare.
În ziua de 30 ianuarie 1928 a avut loc la Biserica Creștină din Macicaș, Conferința tineretului din 8 Biserici Baptiste care formează cercul „Vuia”,  unde au ales pe fratele Cuibuș Simion ca și conducător al tineretului din cerc. La această Conferință participă frații: Ioan Cocuț, Onuț Coldea, I. Pascu, Bertariu, lucrătorul Cercului. A cântat corul din Gârbăul-Clujului.   
În ziua de 13 aprilie 1936 surorile baptiste din Panticeu, județul Cluj, au avut o frumoasă serbare de strângere de daruri pentru zidirea casei de rugăciune. La această serbare a vorbit fratele Cuibuș Simion, împreună cu frații: Costin, I. Băcianu și Ioan Prodan.
Surse:
Arhive
Glasul Tineretului Baptist
Farul Creștin


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu