sâmbătă, 31 decembrie 2022

Încă puțin și anul 2022 va fi istorie, putem și noi să fim istorie dar Dumnezeu ne-a mai lăsat. De ce?

 


În acord cu omul lui Dumnezeu Moise, care a trăit aproximativ cu 3.450 de ani în urmă, vedem cum ni se duc anii. De la creerea omului pe pământ au mers mii de generații și într-o zi și noi vom pleca, vom fi istorie. După noi rămâne o carte de istorie pe care am scris-o de la naștere, secundă de secundă, zile și nopți, până la întoarcerea noastră în țărină.

Psalmii 90:9 Toate zilele noastre pier de urgia Ta, vedem cum ni se duc anii ca un sunet.

Dacă mai suntem printre cei vii, să nu uităm că totuși suntem trecători.

Psalmii 39:4 „Doamne, spune-mi care este sfârşitul vieţii mele, care este măsura zilelor mele, ca să ştiu cât de trecător sunt!”

Drumul fiecărui om continuă în veșnicia lui Dumnezeu, care a pregătit două locuri de continuare a existenței noastre, a fiecărui om. Lucrul acesta ni-l spune chiar Domnul Isus care a venit din veșnicie, în timpul nostru limitat, ca să ne spună ce se petrece dincolo de timp.

Luca 16:22-24 Cu vremea, săracul a murit şi a fost dus de îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi l-au îngropat.
23. Pe când era el în Locuinţa morţilor, în chinuri, şi-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui
24. şi a strigat: ‘Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine şi trimite pe Lazăr să-şi înmoaie vârful degetului în apă şi să-mi răcorească limba, căci grozav sunt chinuit în văpaia aceasta.’


Dacă aici avem trei clase în rândul oamenilor, bogați, săraci și clasa de mijloc, în veșnicie Dumnezeu a păstrat două:

1.    Sânul lui Avraam, unde sunt cei mântuiți, răscumpărați prin sângele Domnului Isus.

2.    Locuința morților, în chinuri, unde vor fi cei ce au respins chemarea lui Dumnezeu de a se pocăi.

Odată trecut de aici în veșnicie, nu mai putem să facem nimic în a ne schimba soarta primită, nici noi și nici alții.

Luca 16:25-26 ‘Fiule’, i-a răspuns Avraam, ‘adu-ţi aminte că, în viaţa ta, tu ţi-ai luat lucrurile bune, şi Lazăr şi-a luat pe cele rele; acum, aici, el este mângâiat, iar tu eşti chinuit.
26. Pe lângă toate acestea, între noi şi între voi este o prăpastie mare, aşa ca cei ce ar vrea să treacă de aici la voi sau de acolo la noi să nu poată.’

Și ce să fac acum dacă mai am timp?

Eclesiastul 12:13-14 Să ascultăm dar încheierea tuturor învăţăturilor: Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om.
14. Căci Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, şi judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău.

Și profetul Amos din Vechiul Testament spune o vorbă care ne este de mare folos pentru noi acum:

Amos 4:12 „De aceea îţi voi face astfel, Israele, şi, fiindcă îţi voi face astfel, pregăteşte-te să întâlneşti pe Dumnezeul tău, Israele!”

De Crăciun și Anul Nou ne-am pregătit cu bucate alese, curățenie de calitate, cu lichide mai dulci  sau mai tari, ca să ne bucurăm.

Întâlnirea noastră cu Dumnezezeu ce va produce?

Dacă ne-am pregătit ca fecioarele înțelepte, ne va produce BUCURIE.

Dcă nu ne-am pregătit, precum fecioarele neînțelepte, va fi panică, groază și respingere de la fața lui Dumnezeu.

Stai, lasă pregătirea pentru pântece și pregătește-te să dai față cu Dumnezeu.

Să fim fericiți în noul an care vine 2023!

Psalmii 1:1-2 Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi şi nu se aşază pe scaunul celor batjocoritori,
2. ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu