sâmbătă, 12 octombrie 2024

Dumnezeu nu este om și principiile Lui nu sunt omenești, ci dumnezeiești

 


Numeri 23:19 Dumnezeu nu este un om, ca să mintă, Nici un fiu al omului, ca să-I pară rău. Ce a spus, oare nu va face? Ce a făgăduit, oare nu va împlini?

Dumnezeu sfântul este deasupra omului și deasupra gândirii lui. Dumnezeu nu este înfluiențat de gândirea omenirii și nici nu și-o însușește, deoarece El este înțelepciune și dă oamenilor înțelepciune și minte iscusită. Aceasta nu înseamnă că înțelepciunea umană este egală sau concurează cu a lui Dumnezeu, pentru că înțelepciunea lumii este viciată, coruptă de păcat.

La Dumnezeu nu poți ajunge dând mită sau să folosești intermediari, deoarece acest concept este în afara voii lui Dumnezeu și este un sistem corupt de mintea umană care este căzută în păcat, prin neascultare.

Deuteronomul 10:17-18 Căci Domnul Dumnezeul vostru este Dumnezeul dumnezeilor, Domnul domnilor, Dumnezeul cel mare, puternic și înfricoșat, care nu caută la fața oamenilor și nu primește daruri;
18. care face dreptate orfanului și văduvei, care iubește pe străin și-i dă hrană și îmbrăcăminte.

După căderea omului în păcat, toată firea umană zace în cel rău.                           

 1 Ioan 5:19 Știm că suntem din Dumnezeu și că toată lumea zace în cel rău.        O fire umană coruptă de neascultare nu poate da decât învățături umane corupte. Dumnezeu ne învață cum putem scăpa de firea rea și păcătoasă care este coruptă în totalitatea ei:

Isaia 55:7-9 Să se lase cel rău de calea lui și omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul, care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru, care nu obosește iertând.
8. „Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre și căile voastre nu sunt căile Mele”, zice Domnul.
9. „Ci, cât sunt de sus cerurile față de pământ, atât sunt de sus căile Mele față de căile voastre și gândurile Mele față de gândurile voastre.

Concluzia este simplă, dacă omul vrea să dea învățături corecte din punct de vedere al mântuirii omului, trebuie să:

1. Să te lași de ce este din lumea aceasta rea și coruptă,

2. O întoarcere la Dumezeul care este adevăr și

3. Armonizarea gândirii după gândirea lui Dumnezeu.

Dumnezeu nu este om ca să fie corupt în ființa Lui, El nu se schimbă

Zicerea omenească: „Până la Dumnezeu te mănâncă sfinții”, adică până să ajungi la cel mai mare, înduri multe de la slujbașii mai mici. Aceasta este realitatea umană care este coruptă și care nu este asemenea lui Dumnezeu. Această stare de lucruri nu este compatibilă cu dreptatea lui Dumnezeu.

După felul de gândire al lui Dumnezeu, omul are intrare slobodă, liberă prin sângele Domnului Isus, direct în fața tronului.

Evrei 10:19-20 Astfel dar, fraților, fiindcă prin sângele lui Isus avem o intrare slobodă în Locul Preasfânt
20. pe calea cea nouă și vie pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinăuntru, adică trupul Său.

Așadar, orice cale pe care omul o deschide spre Dumnezeu este una falsă, care nu duce la Dumnezeu, ci în rătăcire și implicit la pierderea vieții cu Dumnezeu în veșnicie.

Dumnezeu nu este ca un om corupt, ca să te primească la El prin intermediar

A folosi intermediar ca să ajungi la o persoana influientă, arată că omul se teme de acea persoană, pentru că nu i-a fost credincios sau are ceva de ascuns.

Noi suntem chemați de Dumnezeu la El și a răspunde invitației Lui, este un act de respect și credință față de cel ce te-a chemat.

Psalmii 6:9 Domnul îmi ascultă cererile și Domnul îmi primește rugăciunea!
1 Samuel 15:29 Cel ce este tăria lui Israel nu minte și nu Se căiește, căci nu este un om ca să-I pară rău.”
Apostolul Pavel ne dă soluția corectă în raport cu înțelepciunea umană:

2 Corinteni 10:5 Noi răsturnăm izvodirile minții și orice înălțime care se ridică împotriva cunoștinței lui Dumnezeu, și orice gând îl facem rob ascultării de Hristos.

Un comentariu: