miercuri, 28 noiembrie 2018

Atitudine frumoasă față de un popor frumos, binecuvântat de DumnezeuCe este mai frumos pe lumea asta, decât să fii binecuvântatul Domnului, dar și cel binecuvântat trebuie să se întoarcă cu fața spre Dumnezeu ca să-L binecuvânteze.
1. Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi tot ce este în mine să binecuvânteze Numele Lui cel sfânt!
2. Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui!

(Psalmii 103:1-2, VDCC)

Este acțiunea Liceului Teologic Baptist „Emanuel”, din Oradea, care are un frumos eveniment găzduit de  Biserica Baptistă „Emanuel”, din Oradea.
Evenimentul lor are un motto foarte   înalt:
„Binecuvântează Doamne, România!”
Ce este mai binevenit, decât să fii binecuvântat de Dumnezeul care face istoria și ne-a pus și pe noi să fim un mic picur de rouă, în spectrul ansamblului  Său istoric.
Frații noștri baptiști, au pornit cu căruțele, pe jos sau cu trenul și au participat la Unirea Cea Mare.
„La data de 30 noiembrie 1918, s-au adunat la Alba Iulia, în cartierul Partoş, în casa cetățeanului Roşca Avram, unde era şi casa de rugăciune a localnicilor baptişti.
Aici au ţinut o oră de rugăciune şi un serviciu divin, unde fratele Ştefan Ignea a mulţumit lui Dumnezeu, care a ajutat neamul românesc să-şi făurească visul milenar: acela de a se vedea toţi românii într-o ţară unită, care este a lor şi în care jugul stăpânirilor străine a fost sfărâmat. S-au rugat pentru conducătorii ţării şi pentru reuşita sărbătorii la care urmau să participe a doua zi. După serviciul divin, a urmat o agapă frăţească, în curtea casei fratelui Avram Roşca.”

Azi la 100 de ani, e frumos, e plăcut și se cuvine să ne amintim de acest mare eveniment, pe care Dumnezeul cel mare și sfânt, l-a adus la împlinire.
Ar fi frumos, ca organizatorii să-l pună public, ca să-l vedem și să ne bucurăm.
Felicitări organizatorilor și bunei lor gazde!  
AICI poate viziona un cântec.
Surse:
Doru Hnatiuc
Sebastian Văduva
Paul Bărbătei                                                                                       Cor de copii - Binecuvântează, Doamne, România!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu