sâmbătă, 22 decembrie 2018

Baptiștii căzuți în Primul Război Mondial


III
Iată cântarea de jale pe care a alcătuit-o David pentru Saul şi fiul său Ionatan şi pe care a poruncit s-o înveţe copiii lui Iuda. Este numită Cântarea Arcului şi se află scrisă în Cartea Dreptului. (2 Samuel 1:17-18)

Dumnezeu a îngăduit ca în Primul Război Mondial, mai mulți frați, nu știm câți, au murit pe câmpul de luptă, dar de pe acel câmp de luptă s-au întors alți baptiști care au înființat în localitățile lor biserici baptiste.
Redau o mică listă și două poze cu frații care au murit în Primul Război Mondial. Lista este modestă și cer din nou ajutor de la cei care știți despre frați baptiști căzuți pe câmpul de luptă. Dumnezeu în adevăr cunoaște, dar vrem să cunoaștem și noi pe acei frați care au murit în crâncenul război. 


1.     Andrei Ioan, sergent, regimentul 34 infanterie.
2.     Ardelean Simion, mort în luptele sângeroase din Galiția, străpuns de un glonț din armata rusă, în ziua de 08.decembrie 1914.
3.     Brumar Mihai, mort în luptele sângeroase din Galiția, străpuns de un glonț din armata rusă,  dar viața lui a încetat în  spitalul din Kassa, în ziua de 09.iulie 1917.
4.     Dobre V. Oană, din regimentul 63 infanterie.
5.     Pascu Cioară, regiment 74 infanterie.
6.     Petre Motogan, regimentul 74 infanterie.
7.     Stănică Vasile, regimentul 39 infanterie.

Surse:
 Baban Dumitru
Daniel Stoica
Adevărul
Solul Păcei
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu