miercuri, 19 decembrie 2018

Mulțumim Bisericii Baptiste „Harul”




În ziua de 01.12.2018, prin ajutorul Domnului, Biserica Baptistă „Harul”, Titan București, a găzduit  dezbaterea:  „Marea Unire” .
Ce este foarte frumos, că biserica împreună cu păstorul ei Daniel Mercioniu,
 au organizat ocazia Centenarului,  un eveniment evanghelistic,  prin care oamenii să audă Cuvântul lui Dumnezeu, împletit cu istoria poporului român și formarea baptiștilor pe meleagurile noastre românești.
Dezbaterea a fost bine gândită de către fratele păstor Daniel și a avut  tema centrală, un fir roșu, pe care participanții trebuiau să-l respecte: conceptul de UNIRE.

  Fiecare participant era  așteptat să contribuie la transmiterea conceptului central de „Marea Unire”, dintr-o anume perspectivă:
    - fr. Marius Silveșan - din perspectiva istorică, creionând contextul istoric din jurul anului 1918 și după aceea.

    - fr. Vasile Bel - din perspectiva confesional baptistă, evidențiind cum erau percepuți baptiștii în aceea epocă și cum erau ei de fapt, conform documentației din carte. (Baptiștii și Marea Unire din 1918 - Adevăruri și fapte de Vasile Bel și Daniel Stoica).

    - fr. Costel Ghioancă - din perspectiva teologică (si puțin filosofică), accentuând nevoia unirii omului cu Dumnezeu prin crucea lui Hristos.
În program a fost rezervat un timp pentru a se pune întrebări de către cei interesați.
Pregătirea evenimentului a fost ireproșabilă: primiți cu pâine și sare, bucate pentru credința fiecăruia.
În poză veți vedea cozonac de post pentru credincioșii ortodocși, pentru a putea servi și dumnealor și frații să nu fie pricină de poticnire, eu îi felicit pentru această idee.
Mulțumesc mult pentru această seară minunată și pentru invitația fratelui păstor, Daniel Mercioniu și bisericii pe care o slujește.
Vizionare plăcută, iubitul meu cetitor.








 Vasile Bel, Costel Ghioancă, Daniel Mercioniu, Marius Silveșan.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu