miercuri, 4 august 2021

Andreican Mircea 1967 – 2016 din Arad


Pastorul Mircea Andreican s-a născut la data de 30 septembrie 1967 în Arad, fiind primul dintre cei trei copii ai lui Ioan şi Maria. S-a născut într-o familie de creştini ortodocşi, ajungând la vârsta adolescenţei să se declare ateu.

A absolvit Liceul Industrial nr. 5 din Arad, secţia de sculptură, după care şi-a început cariera în acest domeniu. Acesta a fost locul în care a întâlnit oameni care i-au prezentat Evanghelia şi datorită cărora a păşit pentru prima dată într-o biserică creştină baptistă - Biserica „Speranţa” din Arad, unde la predica fratelui

pastor Truţa Ionel, în anul 1988, şi-a predat viaţa în mâna Domnului Isus.

 În anul 1988 s-a căsătorit cu Maricela Andreican, născută Ciobanu, fiind binecuvântaţi cu fiica Alexandra Giorgiana.

S-a implicat imediat în slujire ca lider de tineret la Biserica Baptistă „Speranţa” Arad şi în vestirea Evangheliei pe câmpul de misiune. În anul 1993 a fost ordinat ca pastor al Bisericii Creştine Baptiste „Credinţa” din Arad.

A obținut licenţa în istorie şi filologie în cadrul Facultăţii de Ştiinţe         Umanist-Creştine a Universităţii „Vasile Goldiş” din Arad. Şi-a dorit continuu să fie bine echipat pentru lucrarea la care a fost chemat, urmând cursuri biblice, printre care putem aminti cele oferite de Institutul Biblic Aaron şi Hur, precum şi Saddleback Church in Essential Studies in Church Health Development. A absolvit TCM International Institute din Viena, Austria, obţinând diploma în ”Master of Arts in Practicai Ministries” şi ”Master of Divinity” la Central Baptist Teological Seminary din Minneapolis, Minnesota. A fost membru fondator şi director executiv al Organizaţiei Misionare „Izvorul de Viaţă” Arad, al Proiectului de alfabetizare „Ruth” Arad şi al Institutului Român de Pregătire Misionară. A slujit ca pastor al Bisericii Baptiste din Cuvin şi începând cu anul 2006 a fost directorul Casei de copii „Speranţa” din Vişeu de Sus, judeţul Maramureş.

După revenirea în Arad a păstorit, prin harul Domnului, bisericile baptiste din localităţile Mişca şi Nădab. A replantat Biserica Baptistă din localitatea           Socodor, unde a reconstruit clădirea bisericii din temelii, lucrările fiind finalizate în anul, 2016. Şi-a desfăşurat activitatea şi în cadrul Asociaţiei International Needs România, unde a fost coordonator şi instructor al programului de plantare de biserici şi evanghelizare, în sud-estul României, dar şi în Europa Centrală şi de Est, Turcia etc.

În toti aceşti ani, pastorul Mircea Andreican s-a confruntat cu o boală de inimă care, în ciuda concluziilor medicale, nu l-a oprit să îşi ducă la bun sfârşit lucrarea încredinţată, îndrumându-i pe mulţi pe calea credinţei.

În ultima vreme starea lui de sănătate s-a agravat, dar chiar şi pe pat de suferinţă fiind, nu a încetat să slujească bisericilor prin intermediul tehnologiei, predicând sau făcând cateheză şi consiliere biblică.

Mircea Andreican a luptat lupta cea bună, isprăvind alergarea şi păzind credinţa până În data de 5 mai 2016, la vârsta de 48 de ani, când Domnul l-a chemat acasă, unde îl aşteaptă cununa neprihănirii din mâna Judecătorului Cel Drept.

Seviciul divin de înmormântare a avut loc în data de 9 mai 2016, în lăcaşul de închinare al Bisericii Creştine Baptiste „Speranţa” Arad. Printre cei ce au participat la slujba de înmormântare au fost pastori, membri şi slujitori ai bisericilor pe care pastorul Andreican Mircea le-a slujit, rudenii şi mulţi alţi credincioşi din diferite biserici de aproape şi de departe.

Chiar dacă durerea despărţirii este mare, îl vom păstra în inima noastră ca pe o mărturie vie, demnă de urmat.

Surse:

Maricela şi Giorgiana Andreican

Creștinul Azi

Un comentariu:

  1. Da, un om deosebit!
    L-am cunoscut personal, am fost colegi si de studii (TCM) si de lucrare (am colaborat in unele proiecte).
    A plecat chiar de ziua mea, dar viata lui a avut un impact bun in viata mea de asemenea...

    RăspundețiȘtergere