marți, 10 august 2021

Dican Gavril 1931 - 2021 din Cășeiu



Fratele Gavril Dican s-a născut în ziua de 28 noiembrie 1931, localitatea Cășeiu, județul Someș, azi județul Cluj. Părinții se numeau Petru și Victoria.

A studiat la școala primară din localitatea natală.

A auzit Cuvântul Domnului și l-a primit cu dragoste în inima sa și în ziua de 17 iulie 1949 l-a mărturisit pe Domnul Isus în apa botezului, fiind botezat în localitatea Rugășești.

În ziua de 10 iunie 1956, la vârsta de 25 de ani se căsătorește cu Veronica, născută Mânzat, din localitatea Câțcău și Domnul le-a dat patru copii: Nelu, Ligia, Mariana și Vișu. Domnul l-a binecuvântat cu o viață lungă, să vadă toți copiii căsătoriți, nouă nepoți și 8 strănepoți.

Fratele Gavril Dican este ordinat de Biserica Creștină Baptistă din Rugășești în anul 1972, slujind atât în biserica din Dej, dar și în bisericile din jur. După înființarea Bisericii Creștine Baptiste din Cășeiu, fratele Gavril Dican a lucrat cu devotament și dragoste în această biserică.

A fost un frate credincios în lucrarea Domnului, prietenos și zâmbitor. Mergea întotdeauna unde era trimis, nu se împotrivea fratelui păstor Ionel Mânzat, cu care colabora în lucrarea de slujire în zona Dejului, Chiuiești, Gostila, Poiana Blenchi, Gâlgău, Căpâlna, Nima, Bunești,  Negrilești  și zona aceea, un cerc foarte întins. De câte ori ne întâlneam vorbea cu zâmbetul pe buze, întreba cu delicatețe despre cum îmi merge în lucrare și avea un cuvânt de mângâiere, încurajare și zidire.

În ziua de 08 august 2021, la o venerabilă vârstă, Dumnezeu l-a chemat acasă în patria cerească, ca să se odihnească de toate ostenelile sale.

Surse:

Familia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu