miercuri, 28 septembrie 2022

Al XXII-lea președinte al Alianței Mondiale Baptiste Rev. Tomás Mackey, DMin, 2020 - 2025

 


Președintele Tomás Mackey este pe perioada prezentă președinte al Alianței Mondiale Baptiste.

Tomás Mackey a fost instalat ca președinte al Alianței Mondiale Baptiste în iulie 2020 și își va continua cei cinci ani până în 2025. El a fost implicat activ în cadru Alianței Mondiale Baptiste mai mult de 30 de ani. Anterior, a fost membru al delegației ABM la discuțiile teologice cu Consiliul Pontifical pentru promovarea Unității creștinilor și prezidarea Comisiei pentru Educație Teologică.

De asemenea, a fost vicepreședinte al Comisiei pentru Educație Teologică, vicepreședinte al Comisiei pentru etică Creștină și membru al Comitetului pentru rezoluții, grup de lucru pentru Educație academică și Teologică, Comisia pentru doctrina Baptistă și Unitatea Creștină, Comitetul Executiv pentru studiu și cercetare și Comitetul pentru nominalizări. A fost membru al Comitetului local de aranjamente pentru Congresul Baptist al Alianței Mondiale pentru Tineret în 1983 și al Congresului Mondial Baptist în 1995.

Mackey a fost implicat activ în Uniunea Bautista din Latino America (UBLA), a predicat la numeroase congrese UBLA și a servit ca delegat al Asociației seminariilor și instituțiilor Teologice (ASIT). A slujit ca decan al Seminarului Teologic Baptist Internațional din Buenos Aires, Argentina, între anii 1993-2004, și ca profesor din 1979. El a prezidat fraternitatea pastorală pentru Asociația Baptistă argentiniană (ABA), a servit ca secretar general al Tineretului Baptist argentinian între 1976-1978, și ca și Consilier al Tineretului Baptist argentinian din 2005 până în prezent.

A fost membru fondator al Alianței Creștine al Bisericilor Evanghelice din Republica Argentina (ACIERA) și membru fondator și actual al Consiliului de administrație al Forumului Social Ecumenic, precum și un membru al Consiliului de administrație al Fundației Kairos încă din 1988 și până în 2004 și membru al Consiliului de administrație al societății biblice argentiniene în perioada 2004-2008.

Mackey a slujit în activitatea de păstorire din anul 1978 și a deținut rolul de pastor senior la Biserica Bautista del Once în Buenos Aires, Argentina, din 1988. El a obținut o diplomă de licență în teologie de la Seminarul Teologic Baptist Internațional din Buenos Aires, Argentina, și un Master în Teologie iar  Doctoratul în Teologie  în cadrul Seminarului Teologic Baptist de Sud-Vest din Fort Worth, Texas, SUA.

 El este căsătorit cu Febe din 1975, iar ei au o fiică pe nume Jorgelina, un fiu pe nume Tomás, și doi nepoți pe nume Santiago și Pedro.

Surse:

Julie Justus, Director of Global

Baptist World Alliance

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu