duminică, 25 septembrie 2022

Al XXI-lea Congres al Alianței Baptiste Mondiale, Durban 22-26 iulie 2015

 


Cel de-al XXI-lea Congres al Alianței Baptiste Mondiale a fost găzduit în orașul Durban, Africa de Sud, între 22-26 iulie 2015. Acesta este primul Congres care are loc in Africa, o regiune cu cea mai mare creștere numerică în rândul comunitatii baptiste. Congresele au loc  la cinci ani și primul Congres a avut loc în anul 1905, orașul gazdă fiind Londra.

Tema acestui Congres a fost:

„Isus Hristos, este Ușa”

Diversitatea existentă în familia baptistă din întreaga lume, este demonstrată în cadrul închinării, a părtășiei și a discuțiilor teologice, eclesiale, misionare și de natură juridică, ce afectează viețile creștinilor din întreaga lume. Sunt  prezente echipe de închinare din Africa, Asia, America de Sud, America de Nord și din Europa.

Un eveniment special a fost instalarea în funcția de Președinte al lui Paul Msiza, primul african care preia aceasta postură după William Tolbert, care a condus Alianța între anii 1965 – 1970.

La acest eveniment din România, a participat Dr. Otniel Bunaciu, Președintele în exercițiu al Federatiei Baptiste Europene.

Alianţa Mondială Baptistă este o părtăşie de 228 convenţii şi uniuni din 121 de ţări şi teritorii, care cuprind 42 de milioane de membri şi 177 000 de biserici. Priorităţile Alianţei sunt alimentarea dorinţei de evanghelizare şi misiune, promovarea părtăşiei, a unităţii, ajutorarea oamenilor aflaţi în nevoi, apărarea drepturilor omului şi a justiţiei şi reflecţia teologică relevantă.

Surse:

Baptist World Alliance, Emphasis/Themes of Past Congresses

Canadian Baptists of Atlantic Canada

Creștinul Azi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu