duminică, 4 septembrie 2022

Al XVIII-lea președinte al Alianței Mondiale Baptiste, Billy Jang Hwan Kim 2000 – 2005

 


Congresul Alianței Mondiale Baptiste, ținut la  Melbourne în anul 2000, a ales pentru perioada 2000 – 2005, ca președinte pe Billy Jang Hwan Kim.

Billy Jang Hwan Kim s-a născut în ziua de 25 iulie 1934 în localitatea Suwon, Coreea de Sud.

În 1950, Billy a lucrat ca băiat de casă pentru armata SUA în timpul războiului coreean . În 1951, sergentul Carl Powers l-a ajutat să vină în Statele Unite pentru a studia la Universitatea Bob Jones din Greenville, unde a devenit creștin. În 1956 a primit o licență în arte în studii biblice. În același an, a fondat un post de radio creștin pentru Coreea de Nord, China, Rusia și Mongolia și a ajutat la înființarea sucursalei coreene a Far East Broadcasting Company , un post de radio creștin internațional.

În 1958, s-a căsătorit cu Trudy, pe care o cunoscuse la Universitate.

A obținut o diplomă de master în 1959.[1]

Kim servește, de asemenea, ca director al companiei de radiodifuziune din Orientul îndepărtat, Korea, Servicii creștine, Inc., ,,Tineret pentru Hristos”, și ca director de zonă al ,,Tineretului pentru Hristos” din Asia de Est. Până la 19 decembrie 2004, a fost pastor senior al Bisericii Baptiste Centrale din Suwon, o suburbie a Seulului, Coreea. ,,Central” este astăzi o biserică cu aproximativ cincisprezece mii de membri. Atunci când Kim a ajuns acolo pentru prima dată, pe 1 ianuarie 1960, întregul colectiv al bisericii  număra zece persoane.

Kim a absolvit Școala primară ,,Shinpoong” din Suwon și a câștigat o diplomă de licență în Arte și Masterul în Teologie de la Universitatea Bob Jones din Grenville, Carolina de Sud. În 1973, el a avut ocazia să fie translator pentru Billy Graham în perioada Cruciadei Coreene din 1973 a lui Graham, unde peste un milion de oameni au participat la un singur serviciu, o experiență pe care Kim nu a uitat-o niciodată. Kim a devenit un evanghelist remarcat, invitat de oameni din întreaga lume care doresc și au nevoie de acest om iubitor cu un mesaj de foc. Ca președinte al Alianței, Kim i-a condus pe baptiști  să se unească pentru evanghelizare, plantare de biserici și pentru a lupta împotriva conflictelor rasiale și etnice. Inspirat de rugăciunea lui Hristos din Ioan 17, tema sa este Unitatea.[2]

Dr. Billy Jang Hwan Kim – Noul Președinte al Alianței Mondiale Baptiste: ,,Congresul a fost un eveniment extraordinar. Am văzut o mulțime foarte diversificată de participanți și delegați din toată lumea, inclusiv din România. Mesajul meu pentru creștinii baptiști români ar fi să continuie să ,,lupte pentru credința dată sfinților odată pentru totdeauna.” Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți frații noștri din România.”[3]



[2] Baptists Together in Christ 1905- 2005: A Hundred - Year History of The Baptist World Alliance. Richard Pierard, General Editor, Elna Jean Young Bentley and Gerald Borchert Associate Editors – Baptist World Alliance, Falls Church, Virginia U.S.A. – 2005, p. 278.

[3] Farul Creștin, nr. 3/2000, pag. 9.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu