marți, 27 septembrie 2022

Cel de-al XXII-lea Congres al Alianței Mondiale Baptiste s-a ținut Online între 7 – 10 iulie 2021

 


Acest Congres al Alianței Mondiale Baptiste trebuia să se țină la Rio de Janeiro, Brazilia, în iulie 2020, dar din cauza pandemiei de COVID-19 nu s-a putut ține la timp într-o locație ca până acuma și a fost amânat. Deși a fost desfășurat      într-un cadru virtual, tema Congresului a fost:

„Împreună”

Această temă a fost aleasă acum cinci ani, dar tot se potrivește.

La acest Congres s-au înscris să participe peste 4.000 de baptiști din 140 de țări.

Congresul Mondial Baptist s-a încheiat cu o sărbătoare de închinare a baptiștilor din întreaga lume, la care a avut loc un discurs prezidențial al președintelui Alianței Mondiale Baptiste, Tomás Mackey, o predică a Dr. Robert Smith și anunțarea locației Congresului Mondial Baptist din 9 – 12 iulie 2025, în Australia.

„La primul Congres din 1905 s-au înregistrat persoane din 26 de țări. Așadar, pe măsură ce celebrăm acest Congres cu persoane din peste 140 de țări, este o mărturie a harului lui Dumnezeu și a angajamentului misionar al baptiștilor   de-a lungul anilor și de-a lungul culturilor”, a spus Elijah Brown, Secretarul General al Alianței Mondiale Baptiste. 

Congresul a ales în slujirea de vicepreședinte pe fratele Dr. Otniel Ioan Bunaciu, primul român în conducerea Alianței Mondiale Baptiste.

Acest Congres a încheiat seria de Congrese ale Alianței Mondiale Baptiste, care are 116 ani de istorie. Domnul să întărească poporul baptist pentru slava Sa și noi, fiecare baptist să ne dăm silința să trăim  după voia lui Dumnezeu, să-i aducem slavă și să predicăm Evanghelia acolo unde Domnul ne-a așezat.

Surse:

Baptist World Alliance

The Morung Express

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu