duminică, 18 septembrie 2022

Al XX-lea președinte al Alianței Mondiale Baptiste John Upton 2010 - 2015

 


La cel de-al XX-lea Congres al Alianței Mondiale Baptiste, Congres care a avut loc la Honolulu, Hawaii, în 2010, a fost ales ca președinte John Upton.

Președintele John Upton a vizitat România cu ocazia celui de-al XXXV-lea Congres al Uniunii Baptiste din România, ținut în zilele de 19 – 20 mai 2011 la Timișoara, unde a avut un mesaj. A mai predicat în Bisericile Baptiste „Betel” - Timişoara, „Harul”-Lugoj şi „Betel” - Făget. De asemenea a vizitat

Şcoala Creştină „Harul” din Lugoj şi Centrul de Studii Biblice al Asociaţiei “Precept Ministries”din Surduc.

Fratele Ionel Tuțac i-a luat un amplu interviu publicat în revista „Creștinul Azi”, mai – iunie 2011. În acest interviu prinde și preocupările ce le are, primul și cel mai important este să viziteze familia baptistă din întreaga lume și să transmită cuvinte de încurajare, felicitări și laude, să încurajeze pe cei ce sunt descurajați, pentru că sunt mulți baptiști care nu sunt recunoscuți și sunt persecutați, fiind priviți ca sectă.

John Upton este director executiv al Asociației Generale Baptiste din Virginia (BGAV) și al Consiliului Misiunii Baptiste Virginia (VBMB) din statele Unite. A fost ales președinte al Alianței Mondiale Baptiste în timpul celui de-al 20-lea Congres mondial Baptist, care a avut loc la Honolulu, Hawaii, în 2010.

Upton a avut o lungă colaborare cu Alianța Mondială Baptistă. El este un fost membru al Consiliului General al AMB și al Comitetului Executiv și a servit în Comitetul Baptist pentru ajutor mondial, Comisia pentru etică creștină și Comitetul Executiv al Frăției Baptiste din America de Nord, una dintre cele șase burse regionale ale AMB. Din 2005 până în 2010, a fost președinte al Comitetului de program al Congresului.

Înainte de a fi ales director executiv al BGAV și VBMB în 2001, Upton a servit ca lider de grup al Grupului de mobilizare al Misiunii BGAV, începând din 1995. Anterior, a fost pastor al Bisericii Baptiste Urbanna din Urbanna, Virginia, de două ori între anii 1984-1986 și 1991-1995. Între 1986 și 1991, el și soția sa, Deborah, au slujit ca misionari în Taiwan prin intermediul Comitetului Internațional de misiune al Convenției Baptiste de Sud.

Upton a urmat cursurile la Colegiul Averett  filiala Baptistă (acum Universitatea Averett) din Danville, Virginia; Seminarul Teologic Baptist de Sud din Louisville, Kentucky, în SUA; și Institutul de limbă Taiwan. El a primit o diplomă de doctor în Teologie de la Seminarul Teologic Baptist Internațional din Kerala, India.

Surse:

   Julie Justus, Director of Global Partnerships & Unity Baptist World Alliance

Ionel Tuțac

Creștinul Azi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu