luni, 10 octombrie 2022

Lința Gheorghe 1887 - ? din Naidăș

 


Fratele Gheorghe Lința s-a născut în ziua de 7 aprilie 1887 în localitatea Naidăș, județul Caraș. Părinții se numeau Meilă și Rachila, de confesiune ortodoxă și naționalitate română.

Face cinci clase primare în localitatea natală.

Este contigentul militar 1909, este recrutat de Cercul de Recrutare Caransebeș pentru Regimentul 43 și Regimentul 9 română.

În anul 1913 se căsătorește în localitaea Naidăș cu Iustina, născută Ploscariu și Domnul le-a dat cinci copii: doi băieți și trei fete.

Auzind Cuvântul Domnului devine interesat de mântuirea oferită în dar de Dumnezeu prin Legământul făcut în sângele Domnului Isus și se botează în ziua de 3 august 1919.

Dând dovadă de credincioșie și dar de la Dumnezeu de a predica, în ziua de 3 decembrie 1923 este ordinat ca predicator pentru Cercul Bisericesc Baptist Socolari, județul Caraș. Cercul de biserici avea un număr de 1195 membri și 549 copii. Fratele locuia în Naidăș nr. 587, județul Caraș. Alegerea fratelui ca lucrător s-a făcut la Conferința de instruire din 6 noiembrie 1922, ținută la Prilipeți, prezidată de fratele Ioan Socaciu.

Fratele Gheorghe Lința a început să predice Evanghelia imediat după ce a  auzit-o, a făcut misiune după botez împreună cu fratele Bându Rafa în localitatea Pojejena. În august 1919 a fost botezat și în noiembrie 1919 este în lucru Domnului pentru a deschide alte noi puncte de predicare a Evangheliei. 

Fratele Gheorghe Lința în ziua de 31 decembrie 1939, a participat la

deschiderea Casei de Rugăciune a Bisericii Creștine Baptiste din Agadici. Au mai participat frații lucrători: Iosif Ghiocel, Nicolae Craiovan, Gavril Dunca şi Traian Dragu.

A lucrat cu hărnicie în via Domnului, pentru mântuirea oamenilor din jurul său, a sprijinit orfelinatul de la Prilipeț.

Surse:

Alexa Popovici

Ioan Bunaciu

Arhive

Farul Creștin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu