miercuri, 1 noiembrie 2023

Iubirea profundă de Constantin Ghioancă

 



Profesorul Constantin Ghioancă, doctor în teologie și filozofie, având și un masterat în asistență socială, îmbină foarte bine teoriile cu practica. Această îmbinare dă naștere unor învățături care se pot înțelege de către toți cititorii.

Cartea:

„Iubirea profundă

Și alte eseuri despre viața de familie”

Vine pe piață ca un ajutor potrivit pentru fiecare familie, ca toți membri din familie să se simtă iubit, util, egal în toate drepturile.

Cartea conține 12 eseuri despre viața de familie, are 166 de pagini, editată de Editura „Risoprint” Cluj Napoca, costă 27 lei și se găsește pe internet.

Mai jos postez prefața cărții:

Pe măsură ce trec anii, sunt tot mai convins că viața de familie este o „meserie” ce presupune calificarea la locul de muncă. Altfel spus, nu puteți învăța suficient despre viața de familie din teorie, citind cărți sau discutând cu alții. Viața de familie se trăiește! Fiecare relație soț-soție sau părinți-copii are particularități ei, pe care nicio carte din lume nu le poate epuiza. Poate mai mult ca în alte domenii, în familie se vede cu ochiul liber că „viața bate filmul”. Sau putem spune că „viața bate cartea”?  

După „eficienta” reclamă de mai sus, poate vă întrebați de ce mai cumpărați această carte? Ce rost are să o mai citiți, dacă viața de familie este așa de imprevizibilă și greu de măsurat? Ei bine, s-ar putea să ajute! Chiar dacă nu putem sistematiza totul, și nu vom face analize complete, incursiunile în lumea familiilor nu vor ajuta, măcar în ce privește cartografierea „terenului comun”, a experiențelor pe care le împărtășesc cu toții, în calitatea familiei sau aspiră la acest statut. .

Așadar, posibil să citești douăsprezece eseuri / studii despre viața de familie, care să aibă la bază materiale prezentate în cadrul mai multor conferințe pe care le-am ținut în țară sau în străinătate. Unii spun că aceste prezentări le-au fost de folos. Dacă vă prind și voi, nu pot decât să mă bucur și să-I mulțumesc Domnului pentru că mă ajutați să le public.

Le mulțumesc tuturor celor implicați în realizarea acestei cărți; mai cu seamă îi sunt recunoscător soției mele, Cristina. Alături de ea și de copiii noștri am învățat unele „secrete” ale meserii de familist. Încă învăț!

Costel Ghioancă









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu