miercuri, 22 noiembrie 2023

O întâlnire surpriză cu Profesorul Emerit Dr. Paul Michelson

 


Dumnezeu în planul Său a știut că în seara zilei de marți 21 noiembrie 2023, la Capela Institutului Teologic Baptist din Bucureşti, va avea loc o conferințã despre istoria evanghelicilor din România. Invitatul a fost un erudit și un prieten al românilor încã din perioada comunistã, Profesorul Emerit Dr. Paul Michelson de la Huntington University şi membru de onoare al Institutelor de Istorie din Bucureşti, Iaşi şi Cluj-Napoca de pe lângã Academia Românã. Prelegerea a fost ținută în limba românã întrucât Profesorul Michelson este un bun vorbitor al limbii noastre, dar şi un reputat autor.

Noi am zice că din întâmplare, dar cred că Domnul a lucrat în așa fel, fără să programez ceva dinainte. Mulțumesc Domnului pentru că ne-a întâlnit împreună.

Dr. Paul Michelson este îndrăgostit de poporul Român dar și de istoria baptiștilor din România. Teza domniei sale este o lucrare despre Domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

A fost și o întâlnire de prietenie cu frați dragi de la București unde am discutat despre istoria baptistă și evanghelică.

Felicit cu mult respect pe Profesorul Emerit Dr. Paul Michelson pentru dragostea ce o poartă poporului Român și baptiștilor din România.

Mai multe informații găsiți pe pagina dânsului de internet, AICI.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu