joi, 7 decembrie 2023

100 de ani de la înființarea Societății „Credința” în Biserica Baptistă Cluj-Mănăștur

 


Biserica Baptistă din Cluj-Mănăștur avea trei societăți de caritate în primii ani de la formare, care au dus-o la o dezvoltare rapidă a bisericii. Cred că și azi este nevoie de dezvoltarea bisericilor prin activarea acestor motoare care trag la plug pe ogorul Evangheliei Domnului nostru Isus Cristos.

Biserica Creștină Baptistă din Cluj-Mănăștur s-a înființat prin atotputernicia lui Dumnezeu și a unor oameni care au iubit Cuvântul Său, în anul 1921. Aceștia    s-au îndrăgostit de Cuvântul Domnului, au hotărât să-l pună în practică și au început să predice Evanghelia Domnului Isus Cristos.

Acești frați noi în credință au privit și spre poporul cel mic al neamului, care sunt copiii, care se aduna duminică în cartier și se jucau, făcând și năzbâtii de tot felu. Frații i-au adunat pe cei care au vrut să vină, i-au învățat cântări, dar și din Scriptură și așa în anul 1923 s-a înființat societatea „Credința”, având activitatea de Școală Duminicală. Lucrarea a fost încredințată fratelui SimionȚion.

În anul 1925 surorile bătrâne din biserică, cu toate greutățile, au înființat societatea „Iubirea”.

Văzând aceste lucrări din biserică, tinerii au luat hotărârea să se organizeze    într-o societate pe care au numit-o „Speranța”.

Toate aceste trei societăți s-au pus la dispoziția Domnului și au contribuit la dezvoltarea și răspândirea adevărului spiritual. Biserica a crescut prin aceste activități pline de dragoste, credință și nădejde.

Fiecare credincios al Domnului este dator să lucreze la răspândirea Evangheliei și cănd frații se organizeasă, lupta este mai eficientă.

36. Când a văzut gloatele, I s-a făcut milă de ele, pentru că erau necăjite și risipite, ca niște oi care n-au păstor.
37. Atunci a zis ucenicilor Săi: „Mare este secerișul , dar puțini sunt lucrătorii!
38. Rugați dar pe Domnul secerișului să scoată lucrători la secerișul Lui.”

(Matei 9:36-38, VDCC)








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu