miercuri, 27 decembrie 2023

Baptiștii din România – Pionierii - Volumul I de Mihai Ciucă a sosit la Rohia

 


Prin ajutorul lui Dumnezeu și a familiei lui Mihai Ciucă, cele trei volume, azi 27.12.2023 au ajuns la Rohia, la bătrânul pastor, prieten al marelui scriitor Mihai.

Nici pe jumătate nu mi-am imaginat ce va fi această istorie. Știam că sunt multe pagini, știam că este scrisă cu scrupulozitate mare, știam din discuțiile telefonice cu Mihai, dar nu mi-am imaginat să fie atât de multă informație.

Cartea nu este o poveste, ci un șir nesfârșit de informații de mare valoare. De aici se pot începe studii, recenzii și cercetări mai complexe pentru cei interesați.

Comandați acum cartea, că nu veți pierde nimic, ci veți avea la îndemână un ajutor potrivit pentru a cunoaște „Pionierii”, acei oameni care ne-au adus și pus în mână Biblia, Cartea Sfântă, Cartea de căpătâi a omenirii.

Mulțumesc pentru marele efort dragă familie Ciucă din Brăila și Bunul Dumnezeu să vă mângâie inimile și sufletul prin punerea în circulație a muncii depuse de fratele Mihai.

Despre aceste cărți vezi AICI și Aici.

Date tehnice ale acestei cărți

Conține cinci capitole

CAPITOLUL I: Progresia mișcării baptiste spre meleagurile românești

CAPITOLUL II: Vechiul Regat 1856-1919

CAPITOLUL III: Austro-Ungaria 1872-1880

CAPITOLUL IV: Austro-Ungaria 1881-1893

CAPITOLUL V: Austro-Ungaria 1894-1918: Organizare

Cartea are 804 pagini, două feluri de note de subsol numerotate cu cifre arabe de la 1 și ajunge până la 3401, note de subsol care îndică sursa informației și se poate verifica la capitolul note începând cu pagia 709.

Al doilea fel de notă de subsol este numerotată cu număr roman și este scrisă în subsolul paginii și se referă la: biografii ale unor personalități baptiste, denumiri, de exemplu „Evanghelic” și numerotarea se oprește la fiecare sfărșit de capitol.

Cartea este recomandată de:

Sorin Bădrăgan, președintele Uniunii Bisericilor Baptiste din România.

Dr. Ionuț Biliuță, Institutul de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Șincai”

Tg. Mureș, Academia Română.

Vasile Filat, pastor, autorul monografiei

Istoria mișcărilor evanghelice din Basarabia în perioada țaristă (1812-1918)

Dr. Marius Silveșan, Institutul Teologic Baptist din București.

Dr. Iemima Ploscariu, Dublin City University, Irlanda.

Prefața este semnată de Emil Bartoș, Conferențiar universitar Facultatea de Teologie Baptistă, Universitatea din București.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu