joi, 29 august 2024

Tamaș Moise 1857 - ? din Prăvăleni



 

Fratele Moise Tamaș s-a născut în ziua de 22 noiembrie 1857 în localitatea Prăvăleni. Părinții se numeau George și Cristina, de naționalitate română.

A făcut trei clase primare și lucra cele două iugăre de pământ.

Face și serviciul militar, de unde se eliberează cu gradul de caporal.

Se căsătorește cu Saveta.

Aude cuvântul Lui Dumnezeu și se hotărăște să își predea viața în mâna Domnului Isus și în ziua de 14 septembrie 1914 este botezat în localitatea Brad, de către fratele Mihai Cornea.

Dând dovadă de credincioșie și devotament în lucrarea de propovăduire a Cuvîntului lui Dumnezeu, frații din Biserica Creștină Baptistă din Prăvăleni, se hotărăsc să-l ordineze în anul 1914 ca supremergatoriu (premărgător).

Fratele a locuit în localitatea s-a natală Prăvăleni, județul Arad, așa scrie în chestionarul pe care fratele îl semnează în ziua de 1 iulie 1921. Azi, localitatea Prăvăleni este în județul Hunedoara.

A fost un harnic slujitor, potrivit cu revistele noastre baptiste din aceea vreme, fratele Moise era invitat la bisericile din jur, când acestea aveau o serbare și predica Evanghelia cu dăruire. A predicat la Bisericile Creștine Baptiste din Brad, Chișindia, Huned, Tomești-Hun.

Surse:

Daniel Stoica

Arhive

Farul Creștin

Farul Mântuirii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu