vineri, 23 iulie 2021

George Washington Truett al V-lea președinte al Alianței Mondiale Baptiste 1934 - 1939

 


George Washington Truett s-a născut în ziua de 6 mai 1867 în Carolina de nord, fiind al șaptelea copil al lui Charles și Mary (născută Kimsey). Tatăl său a fost un om al lui Dumnezeu, de aceea George de când a venit în această lume auzea seară de seară pe tatăl său citind din Biblie și toată familia era adunată laolaltă pentru rugăciune. Mama sa a fost la rândul său o femeie foarte credincioasă și iubitoare. Acest lucru îi va marca toată viața rămânând fidel educației primite în familie.

L-a primit pe Domnul Isus în viața sa în anul 1886 și a fost membru al Bisericii Creștin Baptiste din Hayesville.

În anul 1890 a fost ordinat ca pastor al Bisericii Baptiste din Waco, Texas unde a lucrat timp de 7 ani cu devotament și dăruire pentru Domnul.

În anul 1894 se căsătorește cu Josephine Jenkins din Waco, orașul în care era pastor, dar în același timp și student.

În anul 1897 dr. George Washington Truett este ales ca predicator la Prima Biserică Creștină Baptistă din Dallas, Texas, unde rămâne pastor vreme de 47 de ani, până la moartea sa în 1944.

La congresul de la Stockholm din anul 1923 este supranumit: „predicatorul gură de aur”, iar mai târziu este poreclit și „Clopoțelul de argint”. Era considerat al treilea mare predicator după: Dr. R.H. Conwell pastor Baptist în Philadelphia și dr. Chas W. Gilkey.

În anul 1924, Prima Biserică Baptistă din Dallas, SUA condusă de fratele dr.George Washington Truett totaliza un număr de 4944 membri. În anul 1934 biserica a ajuns la 6453 de membri, fiind aproape în fiecare duminică botez. Peste doi ani, în anul 1936 biserica a ajuns la 7000 de membri.

La congresul de la Berlin din 1934 unde a fost ales ca și președinte dr. George Washington Truett rostește o frumoasă predică cu titlul: ,,Harul lui Dumnezeu alungă frica” și care are următoarele subpuncte:1. Oamenii se tem de viață, 2. Oamenii se tem de moarte și 3. Oamenii se tem de veșnicie.”

În zilele de 31 iulie, 1-2 august 1937 fratele dr. George Washington Truett împreună cu dr. J. H. Rushbrooke au vizitat România pentru a participa la Conferința Regională a baptiștilor din România, Grecia, Cehoslovacia și Iugoslavia.

În anul 1935 mesajul de Anul Nou al fratelui Truett vorbea despre cele: „Trei scopuri vitale:

1.    Să înălțăm neîncetat primul nostru scop de a dobândi suflete la Hristos ca Mântuitorul lor personal.

2.    Apoi să luptăm cu toată inima, ca să punem pe fiecare membru al bisericilor baptiste la lucrul rânduit de Hristos în Împărăția Sa.

3.    Și deasupra tuturor, să fim hotărâți ca, de aici înainte să plătim prețul oricât de scump ar fi, pentru a deveni pocăiți și creștini așa cum trebuie să fim.

În luna mai a anului 1938 fratele dr. George Washington Truett s-a îmbolnăvit atât de grav încât nu a putut participa la Conferința Baptiștilor din America.

La al șaselea Congres Mondial Baptist care s-a desfășurat în Atlanta, Georgia, SUA, în zilele 22-28 iulie 1939, fratele dr. George Washington Truett a putut să conducă lucrările Congresului și să se bucure cu cei peste 40.000 de oameni adunați să-l asculte pe arena sportivă din orașul Atlanta.

În ziua de 7 iulie 1944, dr. George Washington Truett la vârsta de 77 de ani, după o viață întreagă de slujire este chemat către cele veșnice de Dumnezeu, care decide să-și cheme slujitorul credincios și înflăcărat acasă, în locul pregătit de Domnul Isus.

 

 

 

Surse:

Ioan Cocuț

Petru Păpovici

Farul Creștin

Farul Mântuirii

Îndrumătorul Creștin Baptist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu