luni, 5 iulie 2021

La sărbătoarea centenarului Seminarului Baptist din București, primește diplomă de absolvire. A 56-a promoție de studenți.

 


Veniți la Buteni, e zi de mare sărbătoare pentru poporul Baptist și Instituția sa Teologică!

Dumnezeu în suveranitatea Sa a îngăduit ca un mic număr de oameni care formau Comitetul Executiv al Uniunii Baptiste din România Mare, să se adune în localitatea Șiria în ziua de 22 septembrie 1921, într-o ședință extraordinară unde să se discute înființarea noii școli teologice a Cultului Creștin Baptist din România Mare. Pentru detalii urmăriți în cartea: „Seminarul Baptist 1921 – 2021 – Un secol de învățământ teologic baptist românesc”.

Pe data de 23 septembrie 1921 frații au plecat la Buteni, județul Arad, ca să facă demersurile pentru a începe în siguranță anul școlar 1921/1922.

În luna octombrie 1921, la Buteni, încep cursurile școlii teologice cu următorii cursanți: „Ilie Mârza, sat Codru, jud. Hunedoara; Dumitru Baban, sat Arabacii, jud. Constanţa; Gheorghe Olteanu, loc. Pecica, jud. Arad; Teodor Puşcaş, sat Sânicolau, jud. Bihor; Ioan Cristea, sat Roşia, jud. Arad; Nicolae Iancu, sat Udrești, jud. Prahova; Loghin Motrescu, com. Corceşti, judeţul Storojineț; Roşca Avram, loc. Alba Iulia, jud. Alba de Jos; Florian Țenț, Sat Oşand, jud. Bihor”.  

Conducerea Seminarului Teologic din Buteni era compusă din următorii frați: Ioan R. Socaciu (director), Vasile Berbecar şi Ioan Popa. Fratele Ioan Popa se ocupa de predarea materiilor laice: istorie, geografie şi română, iar fratele Vasile Berbecar şi I. R. Socaciu, de materiile teologice. Printre materiile care au fost predate, au fost: Arheologia biblică, Bibliologia, Homiletica, Exegeza Vechiului şi Noului Testament, Stilistică, Dogmatică, etc.

Deși iniţial s-au înscris 10 studenți, prima promoţie care a terminat în anul 1924, avea doar cinci absolvenţi: Baban Dumitru, Bododea Ioan, Iancu Nicolae, Mârza Ilie și Pușcaș Teodor.

Anii au trecut prin multe bucurii și aprecieri pentru Domnul, care a dat izbândă, dar și pentru anii de încercări grele care au venit în cei o sută de ani peste instituția noastră.

Suntem chemați să venim la Buteni și să punem o piatră de hotar, zicând: Eben-Ezer, până aici Dumnezeul nostru cel bun ne-a ajutat cu marea Sa bunătate și școala noastră teologică în ziua de azi se numără între intituțiile de învățământ superior din țara noastră.

La Buteni în ziua de 11 iulie 2021 orele 10, veniți să ne apropiem mai mult de Dumnezeu cu smerenie și pocăință, ca până la venirea Domnului nostru Isus Cristos să fie cu noi și să păzească această instituție, care să pregătească lucrători dăruiți lucrării sfinte, de predicare și răspândire a Evengheliei.

La această serbare, a 56-a promoție de studenți, va primi diplomele de absolvire.

Har şi pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, şi de la Domnul Isus Hristos.
Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru, Isus Hristos, care ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovniceşti, în locurile cereşti, în Hristos.
(Efeseni 1:2-3)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu