luni, 12 iulie 2021

Sărbătoarea Centenarului Seminarului Baptist din București și primirea diplomelor de absolvire sunt istorie



Dumnezeu, în suveranitatea Lui, a îngăduit înființarea Seminarului Teologic Baptist din București, i-a dat viață lungă și noi azi suntem beneficiarii binecuvântărilor Lui și ne bucurăm că suntem parte a evenimentelor de sărbătoare. Baptiștii implicați în sărbătoarea Centenarului Seminarului Teologic Baptist din București în apropierea datei de 11 iulie 2021 au luat drumul Buteniului, ca să fie prezenți și să se bucure, dând slavă lui Dumnezeu care este făuritorul tuturor bucuriilor.

Am ajuns la Buteni în jurul orei 8, după un drum cu mașina de 5 ore, împreună cu nepotul meu Paul Frenț. Frații organizatori, împreună cu pastorul lor Daniel Stoica, un slujitor care s-a potrivit în acest loc peste măsură de mult, fiind un istoric pasionat și păstor al BisericiI Creștine Baptiste din Buteni.

Odată ajuns, am luat camera de filmat și, înainte să înceapă forfota venirii la Buteni a celor interesați, am luat câteva instantanee pe care vi le pun la dispoziție cu mult drag.

Dumnezeu a făcut ceva foarte interesant, pentru care noi, cei prezenți, am mulțumit Domnului. Au fost prezenți la această serbare doi seniori importanți: fratele Sima Handra, născut în anul 1926, care a început Seminarul la Buteni în anul 1946 și fratele Dumitru Stoica, născut în 1931, care a început Seminarul în anul 1947 la București,  fost păstor al Bisericii din Buteni în toată perioada comunistă.

L-am găsit acolo pe fratele Cătălin Vasile, cel care acum 7 ani a fondat platforma „Prodocens Media” și care vine în casele noastre în fiecare seară cu emisiunea „Realitatea la zi” și alte emisiuni, fiind la datorie cu întreaga echipă, ca să imortalizeze, să filmeze și să asigure transmiterea online a acestei serbări.

Era acolo, în calitate de organizator, fratele Daniel Fodorean, decan al Institutului Teologic Baptist din București, foarte activ în toată perioada aceasta în prezentarea importanței evenimentului aniversar, prin emisiuni de televiziune.

Sosit de la Arad, fratele Romică Iuga, ne-a adresat câteva cuvinte, în gălăgia formată prin sosirea invitaților, dar și repetițiile celor ce au slujit cu laudele Domnului.

Îi mulțumesc lui Caius Obeada pentru montaj!

Vă doresc vizionare plăcută!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu