duminică, 27 februarie 2022

100 ani de credință Evanghelică în Valeapai (1918 – 2018) de Teofil Ferciug

 


Mulțumesc fratelui Gelu Spunei din Valeapai,  care a primit îndemn minunat de la Domnul să îmi trimită o bună carte de istorie baptistă. Este vorba de:  

„100 ani de credință Evanghelică în Valeapai (1918 – 2018)”, scrisă de păstorul Teofil Ferciug, fiu al Bisericii Creștine Baptiste din Valeapai. Fratele Gelu mi-a  trimis și multe poze și imagini de la serbarea de 100 de ani, care a avut loc în anul 2018.

O prezint pentru că aduce o bună completare la istoria poporului baptist din România. Cartea are 125 de pagini și aduce informații importante din această parte a țării despre cum a rezistat credința în toate vremurile. Cartea are și multe poze care sunt iar o parte de istorie. 

Pe lângă informațiile istorice, fratele face o biografie a păstorilor care au slujit în biserică în număr de 15.

Cartea se poate cumpăra de la biserică, prin cumpărarea ei te vei îmbogăți și vei sprijini financiar biserica.

Mulțumesc din nou fratelui Gelu Spunei, a făcut un lucru care trebuiește și mă rog Domnului ca  acest gest să fie molipsitor, ca să pot face cunoscut acelor iubitori de istorie noutăți care apar.

Mulțumim Domnului pentru Biserica Creștină Baptistă din Valeapei și pentru minunații noștri înaintași. Fratelui păstor Teofil Ferciug îi mulțumesc pentru efort și de ce nu, așteptăm și altă carte cu istoricul altei biserici baptiste din zonă.

Domnul să fie slăvit în veci!








2 comentarii:


  1. Mulțumim fratelui păstor ..BEL VASILE..pentu munca deosebit de grea care o face de a adună atatea date despre ..istoria baptiștiilor din tară noastră .O muncă grea , dar care va rămane peste veacuri ..cu o importanță istorică. Biserica Baptistă Valeapai ..s- a nascut o dată cu țara in 1918 si a avut un trecut frumos fiind cunoscută ca leagănul bisericiilor baptiste din Romania. Putem spune ca merită să facă parte din istoria adunată de pstorul Bel Vasile alături de pionoierii ( Titanii) istoriei Baptiste din Romania.
    Vă mulțumim !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc de apreciere. Domnul merită slavă și cinste.

    RăspundețiȘtergere