miercuri, 2 februarie 2022

Ralu Callimachi o prințesă cutezătoare, de Cornel Miu

 


Prezint cu o mare plăcere dar și reverență această carte care ar trebui să fie în fiecare familie care citește Biblia, traducerea Cornilescu. Această Prințesă nu este una obișnuită, vă veți convinge citind această carte, ci este una care nu are egal. Ca să ilustrez pe scurt că ce spun este adevărat, am citit în carte că țăranii din Stâncești, cu ocazia răscoalei din 1907 i-au apărat proprietatea de furia țăranilor nedreptățiți, p. 141.

Prințesa Ralu Callimachi nu numai că a plătit pe Dumitru Cornilescu să traducă Biblia, a și plătit cel mai scump și de calitate tipar pe o hârtie de foarte bună calitate. Pe lângă acest adevăr descoperim că Prințesa a fost o filantropă din toată ființa ei și a susținut multe cauze sociale, a ajutat copiii săraci, țărani nevoiași, copii abandonați, soldați și alte nevoi le-a completat.

Toate cheltuielile le suporta din vânzarea terenurilor pe care le-a moștenit, nu se gândea să adune comori pe pământ, ci în cer, de unde nu dispar, nu sunt confiscate, nici prădate, ci sunt veșnice.

Caracterul ei nobil, deosebit și dăruirea sa înaltă au rămas și când au venit greutățile. Deși era Prințesă, avea planuri înalte pentru evanghelizarea românilor, iar problemele nu au ocolit-o. Citind cartea, veți vedea că aceste necazuri o puteau îndreptăți să renunțe la palnurile sale, dar a zis „aceasta este voia Domnului, să fim credincioși și în necazuri.

Această carte ne prezintă o viață trăită profund cu Dumnezeu, nu la nivelul vorbelor sau din vârful limbii, ci a fost dăruită sută la sută lucrării de slujire practică. Deși era în înalta societate, școlită în occidentul european și mai precis în Elveția, dar nu numai, s-a plecat în genunchi cu credincioșii de la țară și era atât de aproape de oamenii simpli, încât nu-ți vine să crezi că este adevărat.

Autorul cărții, Cornel Miu, spune că ar mai fi resurse de publicat despre viața acestei ființe sensibile la nevoia poporului său. Felicit cu mult respect pe autor și îi mulțumesc pentru comoara ce ne-a dăruit-o.

Cartea are 468 de pagini, o ținută de excepție și conține pe lângă scris, poze de valoare, documente și scrisori. Apare la Editura „Stephanus”, București 2021. Editor Timotei Stoica. Se poate comanda la editură și alte librării din țară și costă 55 lei.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu