marți, 30 august 2022

Al XVII-lea președinte al Alianței Mondiale Baptiste, Nilson do Amaral Fanini 1995 - 2000

 


Nilson do Amaral Fanini – 18 martie 1932, Curitiba, Brazil – 18 septembrie 2009 (77 ani), Dallas, Texas.[1]

Atunci când Nilson do Amaral Fanini a fost ales la Congresul de la Buenos Aires în 1995, nimeni nu a fost surprins când a anunțat că principalul său obiectiv ca președinte al Alianței Mondiale Baptiste va fi evanghelismul. Fanini este un evanghelist de renume mondial. Dar nu a trecut niciodată cu vederea nevoile fizice ale oamenilor. ,,Reencontro” (rom. Reuniunea), organizația umanitară pe care a fondat-o, lucrează în toată Brazilia pentru a-i hrăni pe cei flămânzi, a-i îmbrăca pe cei dezbrăcați, a le acorda asistență medicală celor bolnavi și a oferi educație profesională șomerilor.

Biserica sa, Prima Biserică Baptistă din Niteroi, Brazilia, a adoptat mii de copii proveniți de la periferia societății. Iar programul de adopție este doar una dintre multiplele slujiri ale bisericii care activează într-o zonă urbană vastă.

Fanini deține un doctorat în Drept obținut la Școala de Drept Fluminensi a Universității din Rio de Janeiro și un masterat în teologie obținut la Seminarul Teologic Baptist de Sud-Vest din Fort Worth, Texas. El este, de asemenea, absolvent de rang înalt al Colegiului de Război brazilian, un privilegiu rezervat doar celor mai remarcabili lideri ai națiunii. Guvernul i-a recunoscut munca depusă în numele celor săraci și defavorizați.

Timp de 5 ani, între 1995-2000, în calitate de președinte al Alianței, el a făcut apel la guvernul brazilian în numele celor ale căror drepturi umane au fost încălcate. El a călătorit în toată lumea, salutând pe frații baptiști și aducând Vestea Bună a lui Hristos și celor care nu au auzit-o până atunci.

Surse:

Baptists Together in Christ 

[1] britannica.com/biography/Nilson-do-Amaral-Fanini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu