sâmbătă, 20 august 2022

Opșitar Efrem 1890 - ? din Pecica

 

Fratele Efrem Opșitar s-a născut în ziua de 25 decembrie 1890 în localitatea Pecica, județul Arad. Părinții se numeau Vidu și Ecaterina, născută Tămășdau, de religie ortodoxă și naționalitate română.

La vărsta de 15 ani aude Cuvântul lui Dumnezeu și decide să dea ascultare și în 1905 este botezat în Biserica Creștină Baptistă din Pecica, de către fratele păstor Radu Tașcă.

A fost contigentul militar 1912, dar nu a satisfăcut serviciul militar obligatoriu.

În ziua de 9 mai 1913 se căsătorește în localitatea Arad-Gai, județul Arad, cu Maria, născută Tașcă și Domnul le-a dat doi băieți: Roman, născut în 1920 și Trăian, născut în 1927.

 În ziua de 16 martie 1926 fratele Efrem Opșitar este ordinat în Biserica Creștină Baptistă din Pecica. Comisia de ordinare a fost formată din frații: Vasile Berbecar, Teodor Iov, Ilie Mariș și Alexandru Imbroane.

A slujit ca diacon ordinat în bisericile baptiste Pecica, unde își avea locuința, la numărul 260 și în localitatea Sederhat până în anul 1945. Nu a primit salar de la biserică, ci a slujit benevol.

În ziua de 6 octombrie 1945, Biserica Creștină Baptistă din Pecica, ordinează ca diacon pe fratele Constantin Crucean, iar din comisia de ordinare a făcut parte și fratele Efrem Opiștar. Au slujit cu dragoste amândoi împreună.

În ziua de 21 februarie 1946, fratele Efrem Opșitar a oficiat căsătoria fratelui Șiclovan Nicolae din Pecica cu sora Mărioara Petrișor. A fost ajutat de frații Crucean Constantin și C. Moldovanu.

Surse:

Arhive

Farul Mântuirii

Farul Creștin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu