vineri, 12 august 2022

Alianța Mondială Baptistă la vârsta de 117 ani, la fel de energică și devotată lucrării Domnului

 


În zilele de 11 – 19 iulie 1905, în Londra, a luat naștere Alianța Mondială Baptistă și de atunci este tot mai activă, mai prezentă și slujește cu credincioșie în lucrarea Domnului. An de an, își îndeplinește rolul pentru care a fost creată.

Alianța a fost un factor de menținere a unității interne.

Apartheidul a pus stăpânire în Africa de Sud și pe unele biserici baptiste, care au fost unite prin slujirea credincioasă a conducerii Alianței Baptiste. Alianța a contribuit și la abolirea politicii de apartheid și, în 1994, la primele alegeri libere din Africa de Sud, Alianța Mondială Baptistă a avut observatori. În Rusia comunistă și sateliții săi, a mijlocit între baptiștii recunoscuți de stat și baptiștii care nu acceptau această recunoaștere și se numeau: „Biserica Subterană”.

Alianța a fost un factor de încurajare și sprijin.

Dacă, la nașterea ei, în unele țări baptiștii făceau parte din structurile de putere, în alte țări baptiștii nu au fost recunoscuți prin lege și pe alocuri erau doar tolerați. Alianța desemna oameni cu influență și negocia cu conducătorii statului respectiv.

Prin anul 1988, a venit la Biserica Creștină Baptistă din Baia Mare împreună cu fratele Dr. Vasile Talpoș un reprezentat al Alianței Mondiale Baptiste și am rămas impresionat de faptul că, în predica sa, nu ne-a cerut să luptăm împotriva comunismului, dar a subliniat cu putere: „Rugați-vă ca Evanghelia să fie predicată pe stadioane, prin ziare, la radio și la televizor”. Nu credeam că este posibil atunci, dar frații ne încurajau, se rugau și într-o zi a venit acel moment.

Azi, Alianța a fost prezentă pe frontul din Ucraina și Rusia prin Dr. Elijah Brown citește AICI. Este prezentă acolo unde oamenii suferă de foame și duc alimente, încurajează, inspiră încredere că Dumnezeu este în control și El va binecuvânta.

 

La mulți ani, Alianța Mondială Baptistă, acum la 117 ani de viață!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu