marți, 26 mai 2020

Afanasie Onofriiciuc 1891 - ? din Cozâreni



Fratele Afanasie Onofriiciuc s-a născut în ziua de 1 iulie 1891 în localitatea Cozâreni, județul Hotin, ținutul Sucevei. Părinții se numeau Ioan și Paraschiva, de religie ortodoxă, etnie ruteană și naționalitate română.
Face 3 clase primare în localitatea natală.
În ziua de 22 mai 1911 se căsătorește în comuna Cozâreni cu Erina și Domnul le dă o fată.
În 1911 este încorporat în armată la Regimentul 164 Infanterie (Rusia). S-ar putea să fie mobilizat și la război, pentru că în anul 1939, la întocmirea fișei pastorale, este consemnat ca fiind „invalid de război”.
Aude Cuvântul lui Dumnezeu și dorește din inimă să-l urmeze pe Domnul Isus Hristos și în ziua de 9 decembrie 1926 este botezat.
Având dar de la Dumnezeu de a predica Evanghelia, frații se hotărăsc  să-l ordineze ca predicator pentru județul Hotin. Este ordinat în ziua 7 iunie 1931 și a avut un număr de 3114 membri pe care trebuia să-i păstorească.
Domiciliul îl avea în comuna Cozâreni, oficiul Lipcani.
Fratele Afanasie Onofriiciuc nu era salariat, pentru că era conducător de adunare și nu lua bani de nicăieri, dar Autoritățile Statului, prin Administrația Financiară, le lua impozit la toți lucrătorii, ca la orice salariat, ca represiune.
Surse:
Apostolul Păcii
Arhive

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu