miercuri, 27 mai 2020

Deac Ioan 1908 - ? din Maeru



Fratele Deac Ioan s-a născut în ziua de 28 august 1908 în localitatea Maeru, județul Năsăud, (azi Bistrița) ținutul Someș. Părinții se numeau Teodor și Eftimia, de religie greco-catolică și naționalitate română.
Fratele Deac Ioan termină 6 clase primare în localitatea natală și 3 clase la școala de ucenic.
În ziua de 31 mai 1931 se căsătorește în localitatea Ilva Mare, județul Năsăud, cu Floare,  născută Cătuna și Domnul le-a dat un băiat și o fată.
În anul 1930 este încorporat în armată la Regimentul 1 Grăniceri 84 și rămâne la vatră cu gradul de soldat.
În anul 1936 aude Cuvântul Domnului și se hotărăște să pună în practică tot ce este scris și primește botezul nou testamental.
Avănd darul predicării, frații îl aleg ca predicator și este ordinat în ziua de 6 ianuarie 1940 pentru bisericile baptiste din Bistrița și județul Năsăud. Fratele  s-a stabilit cu domiciliul în localitatea Bistrița.
În ziua de 13 octombrie 1946 frații,  împreună cu păstorul lor, fratele Ioan Deac, au avut mare bucurie în Domnul, primind vizita fratelui Alexandru Balc, președintele tineretului baptist, care a venit împreună cu soția sa.
Fratele era activ în cercul de activitate, dar a mers și a predicat Evenghelia acolo unde era chemat, oficiind și actul botezului. De numele fratelui Ioan este legată și înființarea Bisericii Creștine Baptiste din Bistrița. A fost și un bun dirijor.
Surse:
Ioan Bunaciu
Arhive
Farul Creștin
Îndrumătorul Creștin Baptist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu