duminică, 17 octombrie 2021

134 de ani de mărturie baptistă – Cermei de Daniel Stoica

 

Cu ajutorul Domnului tânărul păstor pasionat de istorie baptistă Daniel Stoica a îmbunătățit și a adăugat la istoria cultului nostru încă o nestemată, odată cu scoaterea de la tipar a istoriei Bisericii Creștine Baptiste din Cermei. Salut cu drag această apariție, felicit pe autor și încurajez pe alți păstori în a scrie istora bisericilor pe care le păstoresc. De asemenea mulțumesc și fratelui conf. univ. dr. Sorin Bulboacă din cadrul Universității de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad și managerul Complexului Muzeal Arad, pentru că de la înălțimea funcției pe care prin ajutorul Domnului o are, sprijină lucrarea de scriere a istoriei baptiste din România. Domnia sa a semnat și prefața cărții.

Azi, 17 octombrie 2021, Biserica Creștină Baptistă din Cermei a sărbătorit în condiții de pandemie vârsta de 134 de ani de existență, biserica fiind înființată în anul 1888. Ce dar frumos ne-a dat Domnul, ca după 133 de ani, biserica să ducă la îndeplinire misiunea încredințată de Domnul Isus, aceea de a predica Evanghelia și de a fi lumina lumii.

Biserica din Cermei este unică, după cum spunea fratele păstor Daniel Stoica, deoarece clădirea care adăpostește adunările Bisericii din Cermei este o sinagogă evreiască unde s-a predicat Vechiul Legământ iar acum se predică Noul Legământ, făcut în Sângele Domnului Isus Mielul fără cusur și fără de prihană.

Cartea este scrisă foarte bine, documentată pe măsura unui cercetător devotat și pe lângă poze vechi prezintă un document din 1909, un certificat de trecere de la o confesiune la alta din anul 1925. În carte mai regăsim și o scrisoare trimisă către departamentul cultelor datând din anul 1961.

Cartea are 156 de pagini și este tipărită la Editura Risoprint Cluj – Napoca, anul în curs, 2021.

Se poate comanda de la autor. 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu