vineri, 7 aprilie 2023

Un mesaj de Paște de la Elijah Brown 2023

 


Alianța Mondială Baptistă de la înființarea ei în 1905, trimitea scrisori de încurajare către toți baptiștii, acolo unde erau așezați de Dumnezeu. La sărbătorile mari, precum Paștele, Nașterea Domnului și Anul Nou se trimitea un mesaj de încurajare și învățătură. Și cu ocazia sărbătorilor de Paște, anul 2023 fratele Dr.  Elijah Brown, Secretarul General al Alianței Mondiale Baptiste, trimite un mesaj pe care îl redau mai jos.

Lectură plăcută:



„Și îndată, ieșind din apă ... Și glas s-a făcut din ceruri:

„Tu ești Fiul Meu preaiubit, în Tine Îmi găsesc toată plăcerea Mea.”  

Marcu 1:10-11

 

Drumul public al lui Isus către Paști a început în pustie. Călătorind din Nazaret, Isus a traversat râul Iordan, unde a fost botezat de vărul său Ioan. Fierbinte și aridă, cu sol argilos și mici albii secate care se intersectează, această zonă a fost cufundată în istoria ebraică. Acesta este aproape de locul în care poporul a primit Deuteronomul, Moise a privit în Țara Făgăduinței, Iosua a trecut râul și Ilie a fost dus la cer. Geografia locului este impregnată cu semnificație simbolică. Alegerea geografiei lui Isus amplifică angajamentul său în fața celor împovărați și în suferință.

 

Începându-și slujirea publică în pustie, Isus a întruchipat un angajamentu care nu era caracterizat de conformitate culturală, ci de transformarea caracterului, nu de surplus financiar, ci de generozitate sacrificială, nu de acces puternic, ci de susținere a dreptății.  Pentru cei care se găsesc în pustie, Isus a venit ca voi să „aveți viață și  din belșug să aveți Ioan 10:10). Pierdut în rușinea păcatului sau în oboseala de astăzi, acest Iisus de Paști merge în pustie pentru a vă căuta și pentru a vă însoți – dacă doriți – pe drumul către speranța Învierii. Isus a ales pustia pentru a oferi vindecare celor răniți.  

 

Alegerea lui Isus cu privire la locul botezului nu a fost întâmplătoare, ci intenționată. De-a lungul celor 2.000 de ani, malurile râului Iordan s-au schimbat. Deși zona mai largă este acum marcată de sălbăticie uscată, în locul exact al botezului lui Isus se află un izvor de apă care curge continuu. La mică distanță de Marea Moartă, este un portret durabil că Isus învie moartea la viață. Este invitația de bun venit a lui Isus: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine și .. râuri de apă vie vor curge din pântecele lui” Ioan 7:37-38). Isus a ales pustiul pentru a oferi viață omenirii aflate pe moarte. 

 

În mod semnificativ, în mod intenționat locația botezului lui Isus este situată în cel mai jos punct geografic din întreaga lume. Nu a fost suficient ca Isus să părăsească cerul și să se nască într-o iesle. Isus a ales cel mai jos punct de pe Pământ pentru a-și inaugura lucrarea publică. El nu a fost botezat pe înălțimile amețitoare ale munților, pe câmpii frumoase sau pe plajele nisipoase ale mării ci în cel mai de jos punct situat de pe planetă. Isus a ales în botezul său să se alăture celor mai de jos adâncimi ale creației și să unească omenirea în cele mai de jos adâncimi ale singurătății noastre. 

 

Ce onoare pentru omenire  că lucrarea lui Isus s-a întins de la cel mai de jos punct al lumii până la vârful crucii. În această locație intenționată, Isus spune că, indiferent de adâncimile disperării în care vă aflați astăzi, El vi se alătură deja în cel mai de jos adâncuri pentru a oferi „un izvor de apă care curge spre viața veșnică” (Ioan 4:14). În această locație intenționată, Isus îi cheamă pe urmașii Săi să i se alăture într-o lucrare  care stă mărturie că nu există nicio rană prea vătămătoare, nicio durere prea periculoasă, niciun război prea dăunător, niciun abandon, niciun păcat care să nu poată șters prin înviere. Ce mare bucurie și cinste pentru  umanitate și întreaga creație că lucrarea lui Isus poate fi măsurată de la cel mai de jos punct al lumii până la înălțimea crucii. 

 

Să vină întreaga omenire aflată în dureri. Să vină toată creația ostenită. Să vină fiecare bărbat și femeie. Găsiți-L pe Isus acolo unde El este deja – oferind apă vie în pustiul cel mai adânc al  zbuciumurilor  noastre. 

 

În numele Alianței Mondiale Baptiste – o familie formată din 128 de țări și teritorii – în pustiul nostru să gustăm și să vedem că Domnul este bun și să permitem  acestui izvor de apă vie să ne aducă tuturor speranța  Învierii la  acest Paște. 

 

 


 

Pr. Elijah M. Brown, dr

Secretar General și CEO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu