sâmbătă, 8 aprilie 2023

Stoica Dumitru 1931 – 2023 din Covăsânț

 


Fratele Dumitru Stoica s-a născut în ziua de 15 septembrie 1931 în localitatea Covăsânț, județul Arad. Părinții se numeau Ioan și Ioana, agricultori, de naționalitate română.

Face șapte clase primare, o clasă de gimnaziu și apoi Seminarul Teologic Baptist din București.

 În ziua de 10 august 1947 a fost botezat de fratele Alexa Popovici, tot în acest an s-a înscris la Seminarul Teologic Baptist de la Buteni și din 1950 a fost pastor la Buteni.

În anul 1952 a fost ordinat ca păstor al Bisericii Creștine Baptiste din Buteni, județul Arad, unde a slujit cu credincioșie timp de 55 de ani.

Încă din Seminar avea un dar bun de a predica și așa a rămas la aceeași biserică, făcând față provocărilor comuniste și de altă natură. A fost arestat de Securitate, fiind considerat un pericol pentru progresul statului și a stat în arest 10 zile.

În anul 1952 s-a căsătorit cu sora Ecaterina, născută Burza și Domnul le-a dat un băiat, Laurean, căsătorit cu Felicia și are doi copii: Laurean și Raymond.

În ziua de 08 aprilie 2023 Domnul își cheamă acasă slujitorul său credincios.

 

În anul 2019 am luat fratelui Dumitru Stoica două interviuri, pe care le puteți viziona mai jos, aici veți auzi lucruri noi despre felul cum a fost în perioada comunistă.

Vă doresc vizionare plăcută!  





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu