luni, 11 septembrie 2023

Mărturie de la serbarea mult așteptată de drd. Corina Brumaru

 


Prezint azi, 11 septembrie 2023, câteva impresii scrise cu multă dragoste de autoarea cărții „Lumina Evangheliei”, drd. Corina Brumaru, care are un neobosit dar de la Dumnezeu să culeagă informații din trecut și să ni le prezinte. Mai jos voi prezenta câteva secvențe luate în timpul serbării.

 

„Ieri, 10 septembrie 2023, frații baptiști de pe Valea Agrijului, județul Sălaj, au sărbătorit la Agrij peste 100 de ani de la convertirea primilor creștini baptiști pe aceste meleaguri. Gazdă a sărbătorii a fost Biserica Baptistă din Agrij, condusă de fratele păstor Liviu Iepure, care este și organizatorul acestei întâlniri, un păstor harnic și plin de râvnă pentru lucrarea Domnului. 

La acest eveniment care s-a desfășurat la Căminul Cultural, au participat toți păstorii de pe vale, împreună cu numeroși credincioși creștini baptiști din Agrij și din bisericile apropiate: Buciumi, Bogdana, Sângeorgiu de Meseș, Păușa, Romita, Jac și Creaca, dar și păstori care au fost parte din lucrare în trecut. Duhul lui Dumnezeu a lucrat în așa fel încât s-au bucurat împreună în momente de laudă, de rededicare și de recunoștință sfântă. Grupul “Gloria” și grupul de copii “ Voinicii creștini” ai bisericii baptiste din Agrij au înălțat slavă lui Dumnezeu prin cântare, iar frații păstori au împărtășit celor prezenți gânduri de zidire spirituală și de recunoștință pentru cei care au pus temeliile credinței baptiste pe aceste meleaguri cu ani în urmă. 

În mijlocul lor s-a aflat vicepreședintele Comunității Baptiste din Cluj Napoca, fratele păstor Aurel Boșca, care și dumnealui își are originile pe Valea Agrijului. Au luat cuvântul fratele Ioan Pastor, păstor al bisericilor Jac, Brusturi și Romita, fratele Ioan Ciupe, păstor al bisericilor Buciumi, Sângeorgiu de Meseș și Sântămărie, Ionel Buzlea, păstor invitat care în prezent locuiește la Oradea, dar în trecut a slujit localitățile Creaca, Jac, Brebi și Brusturi, fratele Nicu Topan, care în prezent locuiește în Canada și a venit special pentru această întâlnire cu frații, el fiind originar din satul Păușa și având o istorie bogată în slujire pe vale și fratele Beniamin Pastor, păstor al bisericilor din Păușa, Creaca și “ Speranța” din Zalău. Fratele păstor Levi Marian, părintele spiritual al  tuturor păstorilor de pe vale și “păstorul copilăriei”, așa cum l-au numit mulți frați creștini, care în prezent locuiește în Statele Unite ale Americii, a fost prezent prin îndurarea Domnului la acest eveniment, transmițând un mesaj de îmbărbătare și de zidire sufletească, încărcat cu file de istorie din trecutul zbuciumat al înaintașilor în credință. 

Tot la acest eveniment, autoarea Corina Brumaru a prezentat cartea “ Lumina Evangheliei” - Istoria Bisericii Baptiste pe Valea Agrijului, publicată în luna iulie 2023 la editura Etnous din Brașov, carte care cuprinde interviuri, documente și relatări ale veteranilor credinței de pe Valea Agrijului, precum și descrierea amănunțită a fiecărei biserici în parte, de la înființare și până în prezent. 

Fie ca Domnul să binecuvânteze cu viziune și putere proaspătă pe cei ce continuă să ducă mai departe lumina Evangheliei pe Valea Agrijului!

 

Cu deosebita considerație,

Cora Brumaru

 

Mai jos videoclipurile promise.

Vizionare plăcută!

 

Mesajul pastorilor

Prezentarea cartii



Mesajul fratelui Levi Marian



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu