duminică, 29 martie 2020

Irina Frenț – un model care ne ajută să trecem mai ușor peste COVID-19



Ce să faci când ceva nevăzut face mii de victime în lume și din cauza lui țara noastră a decretat „Stare de Urgență”, iar recomandările sunt serioase, de luat în seamă, pentru că este vorba de mânia lui Dumnezeu care vine peste noi, fiii neascultării?
Sora Irina Frenț este o bună credincioasă baptistă din Chiuiești. S-a născut în anul 1954,     într-o familie de baptiști. Tatăl ei, Augustin Sălătioan, născut în anul 1928, a primit credința adevărată în Domnul Isus în anul 1948 și a fost botezat. Fratele avea darul de a fi model în societate, era sobru, nu glumea, dar avea zâmbet plăcut atunci când era cazul, avea cuvânt și când dădea un sfat nu puteai să te abați de la el.
Irina a crescut mai mult cu tatăl său, pentru că mama ei a murit destul de devreme, astfel că ea a trebuit să fie mamă pentru copiii mai mici. Nu a lăsat greutățile vieții să pună stăpânire pe ființa ei, ci se bucura cântând cântări pentru slava Domnului. Azi, când acest virus nemilos ne ține în casă, ce să facă? Să se tânguiască? Nu, ci cântă „Cântările Domnului”, pe care le-a învățat de mică și le știe pe de rost – toate cântările din cartea „Cântările Sionului”, precum și din alte cărți de cântări baptiste.
Pentru cei ce iubiți cântarea, și mai ales cântarea veche, am postat aceste înregistrări cu sora Irina, care acum are o frumoasă vârstă și cântă frumos pentru slava Domnului și înviorarea noastră.
Am postat două cântări, înregistrate de nepotul meu, Paul. Amândouă se potrivesc cu starea noastră de zi cu zi.
1.     „Vezi cum în zbor se duce timpul!” – Cântare din anul 1935, din cărțile de cântări comune „Cântările Sionului”.
2.     „Suflete, scoală din amorțeală” –  cântare din cartea de cântări „Cântările Triumfului”, ediția a treia, anul 1936, cântarea nr. 61.
Vizionare plăcută și mulțumim, sora Irina!






2 comentarii:

  1. Frumoasa inițiativa. Așteptam și alte cântări la fel de frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumim de apreciere, Neluțule. Avem foarte multe cântări frumoase, dar nu este cine să le cânte. Sora Irina a trecut peste unele mici inconveniente și a acceptat să fie înregistrată. În adevăr a ales și cântări cu un mesaj de bună calitate.

    RăspundețiȘtergere