vineri, 18 iunie 2021

Mircu Ioan 1932 – 2021 din Peștere

 


Fratele Ioan Mircu s-a născut în ziua de 5 noiembrie 1932 în satul Peștere, Caraș Severin, al patrulea copil în familia lui Alexandru și Ana Mircu. Au fost 6 copii : Zamfir, Dochia, Duta, Ioan, Solomon și Petru. La varsta de 9 ani a rămas orfan de tata, iar mama sa a fost nevoită sa crească singură cei șase copii.

După ce a terminat școala general, a plecat la Lugoj ca să învețe meseria de croitor, după care a fost angajat la Complexul Oțelu Roșu.

A făcut 3 ani de serviciu militar.

În acest timp a cunoscut-o pe Ana Sfia, cu care se căsătorește în 1954 și au trei copii: Angelica, Ani și Adrian. Au avut o căsătorie frumoasă care a durat 51 de ani, până în anul 2005, când soția a plecat la Domnul.

În 1974 Ioan și soția Ana au primit pe Domnul Isus ca mântuitor personal și au fost botezați de fratele Ionica Muroni în Biserica Creștină Baptistă Obreja.  Aici a activat până în anul 1983 cand a emigrat în America împreuna cu familia. La Los Angeles a fost așteptat de fiica Ani și ginerele John Gavrilă și de frații din biserica Obreja: Ted și Rodica Gavrilă, Nița și Lenuța Stalinescu.

În 1984 s-a mutat cu familia în Chicago și a fost membru în Biserica Creștină Baptistă din Chicago, păstorită de frații  Alexa și Valentin Popovici. A fost membru activ al bisericii, făcând parte din comitetul bisericii, iar in 1993 a fost ordinat ca diacon.  A iubit mult casa Domnului, fiind nelipsit de la adunare. A fost responsabil cu lucrarea de caticheză și  învățător la școala duminicală.

În 1998 Domnul i-a pus pe inimă să construiască o biserică nouă în comuna Obreja, de unde plecase. Prin voia Domnului și cu ajutorul financiar al familiei lui, al altor frați plecați din Obreja și contribuția bisericii din Obreja, construcția a fost terminate, iar în 16 Iulie 2000 a avut loc festivitatea de deschidere.  În timpul lucrărilor de construcție și după deschiderea bisericii a făcut un total de 12 călătorii  de misiune la Obreja, unde a făcut evanghelizări și vizite în familii, ca să câștige cât mai mulți oameni pentru Domnul. Din cuvintele nepoatei lui, Rodica Nica: “Uica Ioan va rămâne mereu în memoria noastră, un exemplu de râvnă și slujire pentru Dumnezeu”.

În 2002  a hotărât să se mute împreună cu Angela și Mircea Dulceanu, la Atlanta, unde avea pe fiica Ani și John Gavrilă și trei nepoți. În Atlanta a fost membru la FRBC Atlanta, păstorită de frații Teofil și Cristi Cocian. Și în Atlanta a fost activ în lucrarea bisericii până în anul 2012 când boala nemiloasă Alzheimer, l-a atacat și pe el.

În ziua de 10 iunie 2021, Domnul l-a chemat acasă, unde toate neputințele dispar și fratele Ioan Mircu se va bucura veșnic cu Dumnezeul pe care l-a slujit. 

În urma lui au rămas copiii :Angela și Mircea Dulceanu; Ani și  John Gavrilă și Adrian și Lilly Mircu. Are  6 nepoți.

De la Ani pe Emanuel Gavrilă, căsătorit cu Meghan și fetele lor Emery și Piper. Johnny Gavrilă, căsătorit cu Jessica și copiii lor Nathalie și Adrian.

Melissa căsătorită cu Kyle Semon și copiii lor Brysen și Jaxson. De la Adrian are 3 nepoți, Abigail, Jonathan și Rebecca căsătorită cu Claudiu Baran.

Ticu, cum îi spuneau copiii sau bunu, cum îi spuneau nepoții, nu te vom uita niciodată pentru bunătatea ta și felul cum ne-ai iubit.

La revedere până când ne vom revedea!

Surse:

First Romanian Baptist Church Atlanta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu