marți, 13 iunie 2023

Serbare la „Betel” Timișoara și o carte pe măsură

 


Duminică, 11 iunie 2023,  Biserica Creștină Baptistă „Betel” Timișoara, județul Timiș, a avut un program de excepție pentru a-i mulțumi Bunului Dumnezeu pentru călăuzirea Cuvântului în orașul Timișoara. Cuvântul a pătruns în oraș prin germanii care locuiau acolo și au dorit mai mult să cunoască prin studiu aprofundat tainele lui Dumnezeu cuprinse în Biblie. În anul 1888 s-a înființat prima biserică baptistă unde participau la serviciile religioase alături de germani, români și maghiari. Printre românii botezați a fost și harnicul slujitor Vasile Berbecar în ziua de 8 aprilie 1897, de către pastorul Henric Meyer.

În anul 1923 un grup de baptiști români formează prima „Biserica Creștină Baptistă Română” din Timișoara, care în timp de o sută de ani a dat naștere la mai multe biserici baptiste.

Mai multe puteți afla răsfoind cartea eveniment:

BISERICA CREȘTINĂ BAPTISTĂ NR. 1

BETEL TIMIȘOARA

Trecut, prezent și viitor (1923-2023)

Coordonatori

Petru BULICA Ioan BUGNĂRUG Alexandru NEAGOE

Prin amabilitatea fratelui păstor Petru Bulica, fiu de păstor, (vezi AICI) pot să semnalez apariția acestei cărți de istorie a Bisericii Creștine Baptiste „Betel” Timișoara. Cartea este foarte bogată în informații, prezintă toate departamentele ce desfășoară activități în cadrul bisericii, poze unicat, cea mai veche datează din 1926. Cartea are 204 pagini, este ușor de lecturat, pozele fiind încorporate în cuprinsul cărții.

Cartea se poate procura de la biserică pentru o donație de 50 lei, cartea cu coperți moi și 70 le pentru ediția de lux.



Mai jos se poate viziona cele două programe, unul de dimineață și celălalt de după masa.

Vizionare plăcută!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu