vineri, 9 iunie 2023

Inimosul pastor Geabou coresponda cu discretul Cornilescu

 


Bunul Dumnezeu îngăduie să descoperim noi file din istoria poporului baptist, care ne fac cinste și suntem mulțumitori Domnului pentru aceste descoperiri. Nu este ceva ieșit din comun, este doar ceva ce se pare normal și de bun simț. Este vorba despre o vedere trimisă în anul 1971 de traducătorul Bibliei, Dumitru Cornilescu, fratelui păstor Pascu Geabou.

Această vedere dovedește că fratele păstor Pascu a trimis un mesaj acestui om binecuvântat de Dumnezeu, care ne-a lăsat o traducere a Bibliei care nu poate fi înlocuită. Traducătorul Bibliei, Dumitru Cornilescu, a avut o activitate foarte intensă în țară, prin tipărirea de broșuri care erau traduse și citite de oameni. După ce a apărut Biblia pe care a tradus-o, a fost nevoit să plece în exil. Aici a petrecut tot restul vieții, departe de țara pe care a iubit-o și slujit-o cu credincioșie.


Eu cred că mare bucurie a făcut scrisoarea pe care fratele Pascu a scris-o din spatele cortinei de fier, către un slujitor în lumea liberă, dar cu dor după țara sa. I s-a răcorit sufletul să primească vești și să știe că traducerea sa circulă în România. Este bucurie și pentru noi azi să știm că frații noștri au alinat un dor unui suflet ce era lipsit de bucuria de a fi cu ai săi împreună.

Inimosul pastor baptist Pascu Geabou (1938 – 2013) vezi AICI, era un om interesant prin purtarea dumnealui. Taica Pascu a fost un om de un curaj extrem. A fost fiu de țăran înstărit din localitatea Segarcea Vale, județul Teleorman. Părinții dumnealui Ivan și Maria, aveau trei hectare de pământ și vite  în grajd. Din această poză, făcută în jurul anului 1941, se poate vedea gradul dumnealor de civilizație, după îmbrăcămintea ce o purtau. 



Mulțumesc familiei Geabou și mai ales fraților Emil și Corneliu care au făcut publică această informație.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu