luni, 3 iulie 2023

Profesor dr. Otniel Bunaciu la întâlnirea Comitetului Executiv al Alianței Mondiale Baptiste

 


Întâlnirea Comitetului Executiv al Alianței Mondiale Baptiste a început la Stavanger în Norvegia, iar baptiștii români sunt reprezentați de fratele profesor dr. Otniel Bunaciu, Vicepreședinte al Alianței.

În 2023, Alianța Mondială Baptistă este încântată să colaboreze cu Federația Baptistă Europeană pentru a oferi o experiență globală incredibilă în Stavanger, Norvegia. În perioada 2-9 iulie, liderii baptiști mondiali sunt invitați să experimenteze două evenimente dinamice:

1.    Adunarea anuală a Alianței Mondiale Baptiste 2023

2.    “ SENT ” Summit-ul misiunii globale.

Adunarea anuală 2023: 2-5 iulie 2023

În cadrul acestui eveniment anual incredibil, liderii baptiști de pe tot globul se vor conecta prin închinare, rugăciune, învățare, construirea relațiilor și slujire comună. De asemenea, vom crește împreună pe măsură ce ne angajăm în plenare, studii biblice, actualizări ale ministerului regional și reflecții de grupuri mici dezvoltate de 14 comisii ale Alianței Baptiste Mondiale.

“ SENT ” Summit-ul misiunii globale: 5-9 iulie 2023

”SENT” 2023 este o oportunitate pentru baptiști să se adune împreună punând un accent strategic atât pe privilegiul, cât și pe responsabilitatea pe care o împărtășim în misiunea globală a lui Dumnezeu. În timpul nostru împreună, vom împărtăși mărturii inspiratoare despre ceea ce Dumnezeu face deja prin bisericile și uniunile baptiste pentru a răspândi Vestea bună a lui Isus Hristos și modul în care schimbă viețile și transformă comunitățile.

 Vom auzi de la vorbitori cheie înzestrați, precum și de la lideri de studiu biblic și de seminarii, ascultând colectiv vocea lui Dumnezeu în a ne direcționa în misiunea noastră pentru viitor. Vom accepta provocarea de a pune în practică tot ceea ce am învățat despre biserică și misiune prin criza COVID-19.

Prin închinarea inspirată, timpii de rugăciune și împărtășirea meselor împreună, dorim să ne încurajăm și să ne sprijinim reciproc, construindu-ne prietenii între națiuni, culturi, și limbi – care ne exprimă solidaritatea în Isus Hristos care ne unește pe toți împreună.

Aceste evenimente nu sunt doar pentru lideri confesionali, ci pentru oameni din întreaga familie baptistă – oameni de toate vârstele și tradițiile, pentru ca noi să auzim și să învățăm unul de la celălalt. Prin închinare inspirată, rugăciune ori prin împărtășirea meselor împreună, vrem să ne încurajăm și să ne sprijinim reciproc, construindu-ne prietenii între națiuni, culturi și limbi – care ne exprimă solidaritatea în Isus Hristos care ne unește pe toți.

Surse:

Otniel Bunaciu

https://www.baptistworld.org/events/2023-annual-gathering/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu