miercuri, 16 februarie 2022

Rezoluțiile Tineretului Baptist din România în urma Congresului din 1931

 


Aceste rezoluții ar merge bine în procesul de revitalizare a bisericilor din ziua de azi. Este vorba de valori care nu se schimbă odată cu trecerea anilor. Să ne ajute Bunul Dumnezeu!

„Noi, delegații Uniunilor Tineretului Baptist, întruniți în Congres la Buteni, județul Arad, în zilele de 28 – 30 august 1931, adoptăm următoarele rezoluții:

1.    Alegem ca Motto în acești trei ani ce stau înaintea noastră:

„Credință, Muncă și Rugăciune”.

2.    Fiecare membru al Societății de Tineret să nu bea băuturi îmbătătoare deloc.

3.    Fiecare membru să fie un câștigător de suflete la Cristos.

4.    Vom lupta pentru absoluta libertate religioasă și pentru respectarea drepturilor omului.

5.    Deoarece trăim în zilele în care bântuie tot felul de curente rele și se împrăștie în popor literatură otrăvitoare, noi recomandăm tuturor fraților tineri să cetească zilnic Biblia și să nu dea niciun ban pe acele cărți, reviste sau gazete care tind să otrăvească oamenii cu idei și învățături vătămătoare credinței creștine și care lovesc chiar în soarta statului în care trăim.

6.    Noi rugăm stăruitor pe toți frații să ne ajute în munca pentru pacea universală între toate popoarele, să se roage pentru capii statelor și Liga Națiunilor.

7.    Noi membri Uniunilor Tineretului Baptist adunați în Congres, veștejim (a dezaproba, a înfiera, a dezonora) prigonirile religioase și cerem ca stăpânii noștri să trateze deopotrivă pe toți cetățenii Țării, fără deoebire de națiune și religie.

8.    Veștejim (dezaprobăm) toate spectacolele ce tind să otrăvească tineretul și caută să-i dea sugestii ce duc la imoralitate și tâlhării și sfătuim pe toți frații tineri să nu ia parte la ele.

9.    Veștejim luxul și moda decoltată și rugăm pe toți membri uniunilor noastre să aibă în vedere modestia și cumpătarea în toate.

10.Mulțumim fraților din Buteni pentru ospitalitatea largă ce ne-au dăruit-o cu ocazia Congresului.”

La acest Congres au participat 180 de tineri baptiști și l-au ales pe fratele Ioan Dan ca președinte.   

Un comentariu: