marți, 26 aprilie 2022

Niculescu Ioan 1890 – 1973 din București

 


Fratele Ioan Niculescu s-a născut pe 9 martie 1890.

De tânăr l-a primit pe Domnul și a fost botezat pe 3 februarie 1923 de Constantin Adorian, în biserica din Birjarii Vechi, cartier din București.

Dând dovadă de vrednicie și având dar de slujire, este ordinat ca diacon al Bisericii Creștine Baptiste din șoseaua Nicolae Titulescu în anul 1923.

A fost un bun ajutor păstorilor bisericii: Constantin Adorian, Jan Staneschi și Țunea Ioachim. A slujit în această lucrare cincizeci de ani.

A fost un credincios devotat Domnului și lucrării Sale, un om cu o căldură sufletească aleasă, deși scund de statură și cu o problemă locomotorii la un picior, era deosebit de activ, în special în vizitarea fraților și prietenilor bisericii. Avea o vorbă bună, caldă, de încurajare pentu fiecare. Deși fusese ales diacon al bisericii, stătea la ușă și făcea o primire bună.

În ziua de 4 aprilie 1973 fratele Ioan Niculescu este chemat în veșnicia lui Dumnezeu.

Serviciul de înmormântare a fost condus de fratele Țunea Ioachim păstor, Secretar General al Uniunii, ajutat de fratele Ordeanu Ioan, preşedintele Comunităţii București, de fratele Dăduică Ioan păstor, casierul Comunităţii şi de fratele Brânzei Vasile, păstor.

 

Surse:

Bolea Ioan

Ilie Pop

Silviu Jurjeu

Îndrumătorul Creștin Baptist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu