duminică, 10 aprilie 2022

Bânjan Mihai 1908 - 1981 din Rugășești

 


Fratele Mihai Bânjan s-a născut în ziua de 4 noiembrie 1908 în localitatea Rugășești, județul Someș, azi Cluj. Părinții se numeau Ioan și Catița, de naționalitate română.

Face patru clase primare.

Fratele Mihai Bânjan este contigentul 1926, făcând stagiul militar la infanterie, rămânând la vatră cu gradul de sergent.

În ziua de 23 octombrie 1929 se căsătorește în localitatea Cășeiu, județul Someș, azi Cluj, cu Viorica și Domnul le-a dat doi copii: Ioan și Gavril. Ioan merge la Seminarul Teologic din București, dar nu-l termină, va fi responsabilul Bisericii Creștine Baptiste din Rugășești și va fi angajat la C.A.P.- ul din localitate, ca și contabil.

Fratele Mihai Bânjan aude Cuvântul lui Dumnezeu predicat de frații baptiști din Chiuiești și este botezat în localitatea Borcut, jutețul Someș, azi Maramureș, de fratele predicator Danciu Vasile.

În 1945 este ales ca responsabil al Bisericii Creștine Baptiste din Rugășești, unde erau 35 de membri. A fost un frate credincios în lucrare și a căutat să fie un exemplu pentru cei din jur.

În anul 1981 fratele Mihai Bânjan este chemat de Domnul acasă, în Împărăția Lui veșnică.

Surse:

Nelu Bânjan

Arhive





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu