sâmbătă, 2 aprilie 2022

Einholț Ioan 1900 - ? din Gerăușa

 


Fratele Ioan Einholț s-a născut în ziua de 2 februarie 1900 în localitatea Gerăușa, județul Satu Mare. Părinții s-au numit Andrei și Iuliana, de confesiune romano-catolică și etnie română.

Face șase clase primare în localitatea natală.

Fratele Ioan Einholț în ziua de 1 mai 1919 se căsătorește în localitatea Gerăușa cu Rozalia, născută Nici și Domnul le-a dat trei copii: doi băieți și o fată.

Este contigentul 1922, recrutat de Cercul de recrutare Satu Mare și satisfice serviciul militar în localitatea Baia Mare la corpul 39 altilerie, rămânând la vatră cu gradul de soldat.

Auzind Cuvântul lui Dumnezeu predicat de fratele Nicolae Miclăuș, președintele Comunității Creștine Baptiste de Satu Mare, se hotărăște să-l urmeze pe Domnul Isus în apa botezului și este botezat în anul 1931.

Fratele Ioan Einholț a fost ordinat în anul 1936 ca împărțitor de Cină pentru Biserica Creștină Baptistă din Gerăuși, unde erau 39 de membri. Comisia de ordinare a fost compusă din frații: Nicolae Miclăuș și Covaci Teodor. Serbarea de ordinare s-a ținut la Biserica Creștină Baptistă din Cămârzana, județul Satu Mare, unde au mai fost ordinați și frații: Bură Toader și Petru Ivănciuc.

Fratele a lucrat și în acea zonă, era prezent unde era invitat și predica Cuvântul Lui Dumnezeu.

În ziua de 1 mai 1946 a participat la o înmormântare în localitatea Ardud, județul Satu Mare.[1]

Dacă cineva mă poate ajuta cu mai multe date, vă rog să le lăsați la comentarii.



[1] Farul Creștin, Anul XV, Nr. 23, 8 iunie 1946, pp, 7, 8.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu