sâmbătă, 16 aprilie 2022

Mesaj cu ocazia sărbătorilor de Paște al fratelui Elijah Brown, secretarul general al Alianţei Mondiale Baptiste

 


În buna sa rânduială de la formarea Alianței Mondiale Baptiste în anul 1905, slujitorii credincioși aleși să administreze acest popor, trimit mesaj de încurajare spre toți credincioșii creștini baptiști și nu numai, cu ocazia sărbătorilor de peste an.

Azi, când Dumnezeu a ridicat un om, fratele nostru credincios Cătălin Vasile și o platformă Prodocens media, acest mesaj ajunge în casele noastre în timp real.

Mulțumesc azi lui Dumnezeu pentru conducerea Alianței Mondiale Baptiste, pentru conducerea Uniunii Baptiste din România, pentru toți slujitorii și credincioșii baptiști, pentru toți oamenii cu care interacționăm zi de zi.

Mulțumesc bunului Dumnezeu pentru poporul român, popor între alte popoare care azi își manifestă dragostea față de vecinii noștri care trec prin mari încercări.

Bunul Dumnezeu să te binecuvânteze popor minunat!

Mai jos redau mesajul scris pentru cei grăbiți și cu timpul limitat, dar și mesajul înregistrat video de pe YouTube, pentru cei care au mai mult timp.

Lectură și vizionare plăcută și Domnul să vă binecuvânteze!   

În Evanghelia după Matei, primele cuvinte ale lui Isus după înviere sunt o chemare la a lăsa frica și a merge în Galileea, unde Isus a spus: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pământ. Într-o lume plină de forțe care se prezintă drept autorități, Paștele este o reamintire a faptului că puterile seducătoare de astăzi sunt învinse de Isus. Paștele e o chemare la a trăi cu identitatea și autoritatea găsite în Isus, în lumina eternității. Dar, între timp, Isus e alături de cei care experimentează mari și grele suferințe din partea puterilor trecătoare ale acestei lumi. Dacă a fost vreun moment în care Dumnezeu Și-a întors fața, e atunci când Isus a strigat cu glas tare „Eli, Eli, Lama Sabactani”, adică „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?

 

În răstignire Isus Se identifică cu suferința lumii, iar în înviere demonstrează autoritatea veșniciei care va face ca vechea ordine a lucrurilor să treacă și totul să devină nou. Paștele e o chemare paradoxală la a trăi cu speranță, dar la a urma exemplul lui Isus de a ne da viața.

 

La răstignire avem două exemple ale acestei dorințe. Iosif din Arimateea și Nicodim, ambii membri ai Sinedriului, care tocmai Îl condamnase pe Isus la moarte pe baza unor martori mincinoși. Ei au ales acest moment de durere și nedreptate pentru a se identifica cu Isus ca salvator al lumii, care a atârnat și a murit pe cruce. Era un gest de curaj să te identifici public cu un mort lăsat să putrezească pe un deal, cu aprobarea guvernului și a liderilor religioși. Și, în timp ce soldații a celei mai puternice armate a lumii loveau cu ciocanul, acești martori ai Paștelui, fără să fi văzut mormântul gol și fără vreo garanție personală, au ales să se separe de majoritatea tăcută și să se identifice cu un mort de care ceilalți s-au lepădat.

 

Mulți sunt considerați azi de lepădat. În războiul din Ucraina, trupuri torturate au fost lăsate să se descompună săptămâni întregi pe marginea drumului sau în gropi comune săpate în grabă. Într-o lume în care 500 de milioane au contractat COVID-19, țările nord-americane și europene depozitează vaccinuri în numele siguranței, în timp ce refuză să ofere medicamentele care salvează vieți. În țări aflate în criză precum Sri Lanka, Liban și Venezuela, câțiva corupți controlează tot, în timp ce milioane sunt condamnate la suferință și înfometare. În Nigeria, copii sunt răpiți pentru răscumpărare, în timp ce, în Myanmar, milioane se refugia de armata care își ucide propriii civili.

 

Bebeluși sunt avortați, violența rasială continuă să se manifeste. În toate orașele, oameni fără adăpost și care lucrează doar pentru hrana zilnică sunt ignorați sau, chiar mai rău, sunt socotiți vinovați. În timp ce răstignirea lui Isus arată identificarea cu toți cei considerați de lepădat, Iosif și Nicodim sunt o chemare la a sluji tocmai în aceste momente, cu speranța învierii. Iosif și Nicodim, care fuseseră ucenici în secret, au fost transformați prin grija pentru trupul lui Isus și prin sacrificarea publică a propriilor resurse.

 

În aceste gesturi de slujire Dumnezeu i-a folosit cu putere, așa cum te poate folosi și pe tine. Ca Iosif și Nicodim, trebuie să ne alăturăm lui Isus în durerea pentru păcatul lumii, într-o călătorie a curajului, speranței și slujirii. Isus e viu. De aceea, putem auzi acele prime cuvinte de la înviere și putem lăsa deoparte frica și să ne aruncăm cu curaj în slujirea celor suferinzi, cu mesajul că pacea și viața nouă sunt posibile astăzi și făgăduite în Isus pentru eternitate. De acest Paște, în numele Alianței Mondiale Baptiste, o familie din 128 de țări și teritorii, care proclamă că toată autoritatea în cer și pe Pământ este în Isus, vă chemăm să slujim cu speranța și curajul eternității.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu