luni, 11 aprilie 2022

Lehcun Mihail 1891 - ? din Atachi

 


Fratele Mihail Lehcun s-a născut în ziua de 6 septembrie 1891 în localitatea  Atachi, județul Soroca, azi Ucraina. Părinții se numeau Efraim și Maria, de confesiune ortodoxă, etnie ucrainiană și naționalitate română.

Face patru clase primare în localitatea natală.

Este contigentul 1913, este recrutat și satisface serviciul militar la Regimentul 169 infanterie și Regimentul 6 Vânători. Rămâne la vatră cu gradul de soldat.

În luna februarie 1914 fratele Mihail Lehcun se căsătorește în localitatea Calarașauca, județul Soroca, cu Daria născută în 15 martie 1897 și Domnul le dă trei copii: un băiat și două fete.

Aude Cuvântul Domnului și se hotărăște să-l urmeze cu credincioșie și în 1928 se botează, făcând parte din Biserica Creștină Baptistă din Calarașauca, comuna Atachi, județul Soroca.

Dând dovadă de credincioșie și devotament pe ogorul Evangheliei, frații din biserică se hotărăsc să-l ordineze ca predicator. Serbarea de ordinare a avut loc în ziua de 6 decembrie 1931. Fratele Mihail Lehcun avea în slujire un total de 8 biserici baptiste cu un număr de 123 de membri și 103 aparținători.

Credincioșii baptiști au fost persecutați în acest județ Soroca.

„Consiliul de război din Iași a condamnat câțiva țărani din județul Soroca pentru propagandă baptistă, la închisoare, variind de la patru luni până la 15 zile”.

Surse:

Arhive

Farul Mântuirii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu