miercuri, 17 februarie 2021

Al 22-lea Congres Mondial Baptist va avea loc online

 

Paul Mzisa

Solomon înțeleptul, spune că nimic nu este nou sub soare și așa se întâmplă și cu Congresele Mondiale Baptiste, care ar trebui ținute tot la cinci ani. Lucrul acesta nu este rău pentru că putem participa fiecare baptist dacă voim și ne încadrăm în rigorile organizatorilor.

Congresele Mondiale Baptiste au început acolo unde a luat ființă poporul baptist, pe pământul Angliei, în anul 1905, la Londra. Acesta s-a numit: „Primul Congres al Reuniunii Universale a Baptiștilor” și  s-a deschis în ziua de 4 iulie 1905 la Londra.


Al doilea Congres Mondial al Baptiștilor s-a ținut în Philadelphia și a stabilit că Congresul al Treilea să se țină în anul 1916 la Berlin, dar s-a ținut în zilele de 21 -27 iulie 1923 la Stockholm. De ce? Ați nimerit. Din cauza Primului Război Mondial. Acest al doilea Congres a fost numit și: „Congresul cel mare al reuniuniei baptiștilor din Philadelphia”.

Datorită pandemiei globale COVID-19, cel de-al 22-lea Congres Mondial Baptist, programat inițial la Rio de Janeiro, Brazilia, în 2020 a fost reprogramat ca un eveniment virtual în perioada 7-10 iulie 2021.

https://bwa2021.org/

În anul 2015 a fost ales  președinte fratele Paul Mzisa din Africa de Sud, care este și azi în funcție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu